AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Απρ 2016

"Βοηθήστε για να μη χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για τον τουρισμό της Σάμου"


Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του τουρισμού στη Σάμο το φετινό καλοκαίρι αναλαμβάνουν ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Κατρακάζος, και ο πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Κυριαζής. Σε κοινή δήλωσή τους εξηγούν τη δράση που προτείνουν, αλλά ζητούν και τη στήριξη των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων, ώστε αυτή να υλοποιηθεί.

Πιο αναλυτικά, οι κύριοι Κατρακάζος και Κυριαζής αναφέρουν:

"Στα πλαίσια της προσπάθειας που έχουμε από κοινού αναλάβει για την πραγματοποίηση δράσεων με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο τουρισμός των νησιών μας και δεδομένου ότι διαπιστώνουμε κάθε μέρα που περνάει ότι οι υποσχέσεις του Υπουργείου Τουρισμού για δράσεις μένουν στα λόγια και δεν υλοποιούνται, αποφασίσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία για δράση ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού.

Με σύνθημα 'υποδεχόμαστε φέτος τους επισκέπτες μας με μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές', προσπαθήσαμε να καθοδηγήσουμε τη δημιουργία και προώθηση εκπτωτικών πακέτων διακοπών για Έλληνες επισκέπτες. Επισκεφτήκαμε τη διοίκηση της Hellenic Seaways και εξασφαλίσαμε την πολύ σημαντική έκπτωση του 30% σε επιβάτες και οχήματα από όλους τους προορισμούς προς τη Σάμο για όλους όσους επωφεληθούν από τα προσφερόμενα πακέτα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία αυτών των πακέτων είναι η προσφορά προσφορών από μέρους των ξενοδόχων και των ιδιοκτήτων των ενοικιαζόμενων δωματίων ώστε ο συνδυασμός του χαμηλού ναύλου, της διανυκτέρευσης και των εκπτωτικών προσφορών των υπόλοιπων επαγγελματιών που θα δίνεται με τη μορφή εκπτωτικής κάρτας, να δημιουργεί ελκυστικές προτάσεις διακοπών.

Ζητήθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων, στα πλαίσια της άτυπης επιτροπής κρίσης που έχει δημιουργηθεί, να ζητήσουν από τα μέλη τους να δώσουν ανάλογες προφορές. Δυστυχώς, η ανταπόκριση ήταν ελάχιστη. Καλούμε λοιπόν τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων της Σάμου να ανταποκριθούν άμεσα προσκομίζοντας στο Επιμελητήριο Σάμου μέχρι τις 11 Απριλίου προσφορές ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία, με τον συντονισμό του Επιμελητηρίου, συνδυαστικών πακέτων.

Είναι κρίμα να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για δημιουργία ζήτησης εσωτερικού τουρισμού. Φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό των νησιών μας και η ευθύνη όλων μας είναι να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατή ευκαιρία
".

Φωτογραφία: Νίκος Αναστασίου