AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Απρ 2016

Διαμαρτυρία και στάση εργασίας από την Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου την Παρασκευή


Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου οργανώνει την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 10.30πμ η τοπική Ε.Λ.Μ.Ε (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης). Εξήγγειλε και στάση εργασίας, από τις 08:00-14:00.

Όπως εξηγεί, μεταξύ άλλων, η Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου, "στη συνάντησή του με την Ο.Λ.Μ.Ε και τη Δ.Ο.Ε, στις 8 Απρίλη, ο υπουργός παιδείας παρουσίασε το μεταβατικό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2016-2017.

Με το σύστημα αυτό αλλάζει για άλλη μια φορά ο τρόπος μοριοδότησης των αναπληρωτών και στην ουσία υλοποιείται ο νόμος 3848/2010 (νόμος Διαμαντοπούλου). Μπαίνουν σε αμφισβήτηση τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο μας και σπρώχνονται οι αδιόριστοι σε ένα κυνήγι προσόντων (απόκτηση μεταπτυχιακού, 2ου πτυχίου, υψηλή βαθμολογία στον Α.Σ.Ε.Π κλπ). Απαξιώνεται η προϋπηρεσία (το πολύ 16,8 μόρια), ενώ υπερτονίζονται  ο βαθμός πτυχίου και ο βαθμός στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. Αν εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, σχεδόν κανένας από αυτούς που εργάζονται φέτος ως αναπληρωτές δεν πρόκειται να προσληφθεί του χρόνου".

"Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο αριθμός των προσλήψεων πρόκειται να είναι σημαντικά μικρότερος από τον περσινό"
αναφέρει η τοπική Ε.Λ.Μ.Ε.