AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Φεβ 2018

Καταψήφισε τον ισολογισμό-απολογισμό οικ. έτους 2016 η "Δράση"


Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε τον ισολογισμό – απολογισμό του Δήμου Σάμου για το οικονομικό έτος 2016 στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εξηγεί στους πολίτες η δημοτική παράταξη "Δράση-Ενότητα-Προοπτική".

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της παράταξης, "η «Δράση Ενότητα Προοπτική» καταψήφισε τον Ισολογισμό – Απολογισμό, βασιζόμενη στις παρατηρήσεις – επιφυλάξεις της έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή – Ελεγκτή, οι οποίες αναφέρονταν στα εξής:

Α. Στην μη ύπαρξη ακόμη και σήμερα όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων που απαιτούνται για την κυριότητα των πάγιων στοιχείων του Δήμου.

Αυτό σημαίνει ότι η περιουσία του Δήμου που εμφανίζει ο Ισολογισμός, δεν είναι πλήρως κατοχυρωμένη.

Β. Τα αναλώσιμα υλικά, που βρίσκονται στις διάφορες αποθήκες του Δήμου, δεν έχουν απογραφεί, με συνέπεια ο Ισολογισμός, να μην εμφανίζει την πραγματική εικόνα. Λόγω αυτού του γεγονότος, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος των αποθεμάτων των υλικών.

Γ. Τέλος από την ανάγνωση του Ισολογισμού, προκύπτει η εντύπωση ότι ο Δήμος βρίσκεται σε μία διαρκή στασιμότητα".

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ. για το παραπάνω θέμα, το Δ.Σ., στις 20:00 της 16ης Φεβρουαρίου συνεδρίασε για διάφορα θέματα. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της "Δράσης", "η παράταξή ενώ υπερψήφισε τα περισσότερα θέματα, τα οποία ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καταψήφισε τους Ισολογισμούς των Νομικών Προσώπων του Δήμου, εκτός από τον Ισολογισμό του Γηροκομείου, λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα του Νομικού Προσώπου. 

Ο εξαιρετικά σοβαρός – εκτός των άλλων - λόγος που η παράταξή μας καταψήφισε τους Ισολογισμούς των Ν.Π., είναι ότι σε κανένα, από αυτά, δεν υπάρχει αποτίμηση των παγίων στοιχείων, με συνέπεια η εικόνα της περιουσίας των Ν.Π. να μην είναι η πραγματική".