AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Φεβ 2018

Ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας στο λιμάνι της Σάμου

Φωτογραφία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ελισαίου Μαυρατζώτη, από το τουριστικό λιμάνι Βαθέος

Η απόφαση για την έγκριση εκτέλεσης του έργου προμήθειας κι εγκατάστασης συστημάτων ολοκληρωμένου αυτόνομου συστήματος ασφάλειας-φύλαξης-επιτήρησης-παρακολούθησης και διαχείρισης επιβατών στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Σάμου υπεγράφη από τον γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρ. Λαμπρίδη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.100.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Αντικείμενο του έργου είναι όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη συμμόρφωση των λιμενικών εγκαταστάσεων Βαθέος και Μαλαγαρίου με τις απαιτήσεις και προβλέψεις σε μέσα και μέτρα των Σχεδίων Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (Σ.Α.Λ.Ε.) και τις υποδείξεις των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών ασφαλείας (Ελληνική Ακτοφυλακή/Λιμενικό).

Το έργο υποστηρίζει την προμήθεια κι εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας στις λιμενικές εγκαταστάσεις αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (ΔΛΤ) Σάμου, για τον έλεγχο πρόσβασης οχημάτων και χρηστών, τη διεξαγωγή προγραμματισμένων ηλεκτρονικών περιπολιών, την επιτήρηση/εποπτεία των λιμενικών εγκαταστάσεων και χώρων εκμετάλλευσης του Δ.Λ.Τ. από απομακρυσμένο σημείο, τη διεξαγωγή ακτινοσκοπικού ελέγχου επιβατών/χειραποσκευών κι ελέγχου/καταγραφής της κάρτας επιβίβασής τους στα κρουαζιερόπλοια, στα ημερόπλοια και στα εμπορικά πλοία, καθώς και την ασφαλή και ταχεία εξυπηρέτηση/κινητικότητα των πολιτών της Σάμου χωρίς να παρακωλύεται η κυκλοφορία εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων, που αποτελεί προϋπόθεση εφαρμογής του Κώδικα ISPS, δεδομένου ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις Βαθέος και Μαλαγαρίου βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού της Σάμου.

Πηγή: theseanation.gr