AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Φεβ 2018

Στη μεγάλη διεθνή έκθεση ΙΤΒ Berlin από 7-11/3 ο δήμος Σάμου


Στην πολύ σημαντική διεθνή τουριστική έκθεση ITB, που διοργανώνεται από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου στο Βερολίνο, στη Γερμανία, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με αυτόνομο περίπτερο ο δήμος Σάμου.
 
Η Σάμος είναι ένας από τους μόλις δύο ελληνικούς δήμους των οποίων η συμμετοχή έγινε αποδεκτή στην έκθεση, η οποία αποτελεί μείζονος σπουδαιότητας γεγονός για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και πέρυσι καλύφθηκε συνολικά από περίπου 5.000 διαπιστευμένους δημοσιογράφους, από 76 χώρες και περίπου 450 bloggers από 34 χώρες, ενώ συμμετείχαν σ’ αυτήν περισσότεροι από 10.000 εκθέτες από 184 χώρες.
 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προώθηση και προβολή του νησιού ως υψηλού επιπέδου τουριστικού προορισμού, ο δήμος Σάμου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού, καλεί τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες, τους επιχειρηματίες κι όλους τους φορείς του Τουρισμού της Σάμου να εμπλουτίσουν το σαμιακό περίπτερο, είτε με τη φυσική παρουσία τους, είτε διαθέτοντας οπτικοακουστικό κι έντυπο τουριστικό υλικό, καθώς επίσης και τοπικά προϊόντα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά τον δήμο, απευθυνόμενοι στο γραφείο δήμαρχου έως την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στα τηλέφωνα 22733 50140 και 22733 50166.
 
Η ΙΤΒ Berlin αποτελεί έναν εξαιρετικά αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του τουριστικού κλάδου. Είναι μια απαραίτητη πλατφόρμα διασύνδεσης, γνωριμίας και δικτύωσης για μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες του κόσμου, όπως είναι η τουριστική, που απέδειξε την αντοχή της απέναντι στην προσφυγική κρίση και παραμένει σε δυναμική τροχιά μεγέθυνσης, παρά τις δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες.
 
Στην ΙΤΒ 2018, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά σε ειδικό χώρο, το Medical Tourism Pavilion, που αφορά στον ραγδαία αναπτυσσόμενο Ιατρικό Τουρισμό. Το Pavilion δίνει δυνατότητα σε ιατρικούς προμηθευτές να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ στο πλαίσιό του θα διοργανωθούν και σχετικές παράλληλες εκδηλώσεις. Κυριότερες απ’ αυτές θα είναι το Medical Media Lunch, που φέρνει σε επαφή δημοσιογράφους και εκδότες με τους εκθέτες του Ιατρικού Τουρισμού, καθώς και η Medical Tourism ΙΤΒ Night 2018, που έχει στόχο τη δικτύωση ανάμεσα στους αγοραστές, τους προμηθευτές και τα μέσα επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι και εφέτος η ITB Berlin θα προσφέρει στους εκθέτες το "ITB SPEED NETWORKING", πεντάλεπτα meetings μεταξύ εκθετών κι αγοραστών, με στόχο το άμεσο κλείσιμο συνεργασιών.