AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Φεβ 2018

Σχολικό πρόγραμμα φιλοζωίας στο Κοκκάρι

Πηγή: Σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου στο facebook

Το πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα μαθημάτων περί φιλοζωίας του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου στο Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου συνεχίστηκε πριν από λίγες μέρες.

Όλες οι τάξεις του σχολείου, 33 παιδιά, παρακολουθήσαν το πρόσφατο μάθημα. Κεντρικό ρόλο έπαιξε ο αρχιφύλακας Δημήτρης Καζόγλου που έκανε μια παρουσίαση με τον σκύλο του, Τζάκσον. Τις εξηγήσεις του κ. Καζόγλου στα παιδιά συμπλήρωσαν ο εκπαιδευτής σκύλων, Νίκος Βαλσάμης, και μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου.

Όπως αναφέρει η σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου στο facebook, "ο κ. Καζόγλου ξεκίνησε το μάθημα με πληροφορίες για την σωστή συμπεριφορά απέναντι στα σκυλιά, για τις ανάγκες, τον χαρακτήρα, τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητες τους. Με έναν ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο μετέδωσε αρκετές πληροφορίες στους μαθητές, οι οποίοι τον παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή. Η πιο σημαντική στιγμή του μαθήματος ήταν η εμφάνιση του πολύ φιλικού και πανέξυπνου σκύλου του. Ο Τζάκσον κέρδισε γρήγορα τις καρδιές των παιδιών, ακόμα και αυτών, που φοβούνται τα σκυλιά. Όπως τους είχε τονίσει από πριν ο κ. Καζόγλου, περιμένανε όλα με ηρεμία και υπομονή να έρθει ο Τζάκσον από μόνος του κοντά στον καθένα για τον χαϊδέψουν με μεγάλη τρυφερότητα. 

Ο αρχιφύλακας τούς έδειξε αρκετές περιπτώσεις θεμιτής συμπεριφοράς απέναντι στα σκυλιά, πως ανταποκρίνεται ένας σκύλος, τι σημαίνουν διάφορες στάσεις του σώματος του και ότι χρειάζεται προσοχή το πως προσεγγίσουμε έναν σκύλο. Τόνισε επίσης, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε τα σκυλιά, απλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν τα πλησιάσουμε.

Από μέλη του σωματείου μας έγινε αναφορά στα αδέσποτα ζώα, στους λόγους εγκατάλειψης, την ανάγκη και υποχρέωση φροντίδας και σίτισης τους. Επίσης εξηγήσαμε στους μαθητές, εφόσον θέλουν να πάρουν σκύλο (μόνο βέβαια με την έγκριση των γονέων), να μην αγοράσουν, αλλά να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο και τους ενημερώσαμε σχετικά για αυτήν την διαδικασία.

Μεγάλο το ενδιαφέρον των μαθητών και τόσες πολλές οι ερωτήσεις τους, που αγνόησαν ακόμα και το χτύπημα του κουδουνιού.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου ευχαριστεί θερμά όσους βοηθήσανε να πραγματοποιηθεί αυτό το πρότυπο μάθημα: την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα την κυρία Πέλλα Παππά, τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κοκκαριού κ. Ψαραδέλλη Ευστράτιο, τους δασκάλους, τον διευθυντή της αστυνομίας κ. Μαϊστρέλη Δημήτρη, τον εκπαιδευτή σκύλων κ. Βαλσάμη Νικόλαο και προ πάντων τον αρχιφύλακα κ. Καζόγλου Δημήτρη και τον σκύλο του Τζάκσον. Το εκπληκτικό μάθημα του θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά.

Το πρόγραμμα περί φιλοζωίας του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου και σε άλλα σχολεία".

Δείτε φωτογραφίες από το πρόσφατο μάθημα περί φιλοζωίας του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου στο Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου:




Πηγή: Σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου στο facebook