AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Αυγ 2018

ΑΚΙΣ: "Ναι στον εορτασμό της 6ης Αυγούστου, όχι στα πυροτεχνήματα"


Την έγκριση της δαπάνης εορτασμού της ένδοξης ναυμαχίας της Μυκάλης, συνολικού ποσού 14.191 ευρώ, καταψήφισε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ), Αντώνης Σίμος, ο οποίος εξήγησε το σκεπτικό του. 

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει, "την παρούσα χρονική στιγμή, στον απόηχο ενός εθνικού πένθους, είναι αδιανόητο να πετάμε στον αέρα χιλιάδες ευρώ σε πυροτεχνήματα και σε λοιπές φαντασμαγορικές εκδηλώσεις, όταν στην Αττική καταμετρούν ακόμη νεκρούς συμπατριώτες μας.
 
Συμφωνούμε με τις εκδηλώσεις εορτασμού της ιστορικής επετείου της 6ης Αυγούστου 1824, αλλά αδυνατούμε να καταλάβουμε σε τι αποσκοπεί το μέγεθος αυτής της σπατάλης, ειδικά στον φετινό εορτασμό, όταν η σκέψη όλων μας είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης φονικής πυρκαγιάς.
 
Θα μπορούσαμε να τηρήσουμε ευλαβικά τις παραδόσεις μας, σε ό,τι αφορά το θρησκευτικό μέρος του εορτασμού της 6ης Αυγούστου, περιορίζοντας τις υπόλοιπες εκδηλώσεις σε μία λιτή ιστορική αναφορά της ένδοξης ναυμαχίας, προσαρμοσμένη στη θλίψη της παρούσης χρονικής στιγμής.
 
Όσο για το υπόλοιπο της δαπάνης εορτασμού, εμείς στην ΑΚΙΣ πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί, στο πνεύμα της αλληλεγγύης, στους δοκιμαζόμενους από την πρόσφατη φονική πυρκαγιά συμπατριώτες μας" καταλήγει ο κ. Σίμος.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com