AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Σεπ 2012

Το πρόγραμμα της 24ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Mε τη συμμετοχή 21 ερασιτεχνικών θιάσων του Αιγαίου θα διεξαχθεί η 24η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου από 11 έως 21 Οκτωβρίου 2012. Στο δεκαήμερο της Συνάντησης θα επισκεφθούν τη Σάμο περίπου 400 άτομα από 16 νησιά του Αιγαίου και με την παρουσία τους θα αποτελέσουν τονωτική ένεση για την τοπική κοινωνία, που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις με σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και μάλιστα δωρεάν.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο εκσυγχρονισμένο Αμφιθέατρο του Ενιαίου Λυκείου Σάμου και στην Αίθουσα Σίβυλλα του ξενοδοχείου DORYSSA, προκειμένου να απλωθεί η Συνάντηση σε χώρους πέραν της πόλης και να τις παρακολουθήσουν και οι κάτοικοι της Ανατολικής Σάμου.
Οι παραστάσεις αυτές θα συνδυασθούν με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια θεατρικής παιδείας, εκθέσεις, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων έχει σκοπό να αναδείξει και να προβάλει τη Σάμο, την παράδοση και ιστορία της, όπως η παρουσίαση για πρώτη φορά του έργου του Γεωργίου Κλεάνθη «Χαρίδημος ο Σάμιος» σε μορφή θεατρικού αναλογίου από τη Θεατρική Ομάδα Σάμου σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή «Αρμονία» του Δήμου Σάμου, η παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Σιδηρά «Ασχημάνθρωπος», θεατρικό έργο που βασίσθηκε σε σαμιώτικα παραμύθια και ανέβηκε απ τη Θ.Ο.Σ. πριν πέντε χρόνια, η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μανιώτη που έζησε και δημιούργησε το πληθωρικό του έργο στη Σάμο, η έκθεση «Κουκλοτοπία» του Καρλοβασίτη καλλιτέχνη Σταύρου Μακρυγιάννη αλλά και το παραδοσιακό δρώμενο «Καδής» παρουσιασμένο στους φιλοξενούμενους της Συνάντησης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σπαθαρέων στο πλαίσιο της «Αιγαιοπελαγίτικης Συνάντησης χορών και γεύσεων» που θα κλείσει τη Συνάντηση.
Τα μέλη των θεατρικών ομάδων τα πρωινά θα συμμετέχουν σε συζητήσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και τα βράδια σε δρώμενα όπως «Μες’ τα μαύρα μεσάνυχτα», μια σατιρική βραδινή περιπολία με συμμετοχή μελών από διαφορετικές ομάδες.
Η 24η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, με τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και με σημαντική τη συμβολή του Δήμου Σάμου, ο οποίος διεκδίκησε και πέτυχε τη διεξαγωγή της συνάντησης στη Σάμο. Τη διοργάνωση στηρίζουν και άλλοι δύο φορείς: Το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Ν. Δημητρίου» που διαθέτει όλους τους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου του για τις εκδηλώσεις της Συνάντησης αλλά και η Θεατρική Ομάδα Σάμου με όλο της το ανθρώπινο δυναμικό στη διάθεση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας έτσι ώστε η Σάμος να παρουσιάσει μια άρτια οργανωμένη Συνάντηση και για τις φιλοξενούμενες ομάδες αλλά κυρίως για το κοινό της Σάμου. Η αφίσα είναι έργο του Σάμιου ζωγράφου Νίκου Κυπραίου, ειδικά ζωγραφισμένο για τη Συνάντηση
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της 24ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.