AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Σεπ 2012

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στη Σάμο


Τα συσσωρευμένα προβλήματα της Σάμου μετέφεραν στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, εργαζόμενοι, φορείς, και οι τοπικές αρχές κατά την επίσκεψή του στο νησί, η οποία έληξε σήμερα.
Ο Τέρενς Κουίκ είχε συνεχόμενες συναντήσεις με τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., τον λιμενάρχη, υψηλόβαθμα στελέχη της Ένωσης Ενοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, στελέχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) «Αρχιπέλαγος», τον δήμαρχο του νησιού Στέλιο Θάνο και τον αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του στην Σάμο ήταν η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, όπου ο διευθυντής της, Μανώλης Τσακαλάκης, ενημέρωσε τον κ. Κουίκ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός με τον τριπλασιασμό του επιτοκίου από την Αγροτική τράπεζα, για την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σάμου περί αδειοδότησης λειτουργίας ιδιωτικού οινοποιείου στο Καρλόβασι και το πρόβλημα έλλειψης ρευστού που έχει ως συνέπεια να καθυστερεί η πληρωμή των αμπελλοκαλλιεργητών.
Στα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί κατά 45%, αναφέρθηκαν τόσο ο αστυνομικός διευθυντής, όσο και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Το θέμα της φύλαξης των λαθρομεταναστών τέθηκε ως ένα από τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την αστυνομική διεύθυνση.
Ο κ. Κουίκ, σε δηλώσεις του, είπε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο στην λειτουργία κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών, καθώς αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την αυξημένη έλευσή τους στην περιοχή.
Επόμενος σταθμός του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν η Μ.Κ.Ο "Αρχιπέλαγος", όπου συζήτησε με τον υπεύθυνο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, Βασίλη Κουρούτο, για το θέμα της μη πληρωμής των εργαζομένων στον δήμο και την περιφερειακή ενότητα.
Ο κ. Κουίκ έγινε δεκτός από τον δήμαρχο Σάμου, Στέλιο Θάνο, τους δύο αντιδημάρχους, Νίκο Λύκο και Νίκο Τριανταφύλλου, αλλά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Στάντζο, με τους οποίους συζήτησε για το κέντρο πρώτης υποδοχής λαθρομεταναστών, τα δημόσια έργα τις σχολικές μεταφορές, τη χρηματοδότηση των δήμων, αλλά και το θέμα του τουριστικού χάρτη στην τουρκική, που τοποθετήθηκε στο κτίριο των αφορολογήτων ειδών.
Σε όλες τις συναντήσεις τον συνόδευαν οι πολιτευτές Σάμου Κώστας Χατζημιχάλης, Λαμπρινή Βατούγιου και Γιώργος Γαρυφάλλου, αλλά και ο πρόεδρος της Συντονιστικής του Κινήματος, Νίκος Παρθένης.
Αναχωρώντας από τη Σάμο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στα τηλεοπτικά συνεργεία της ΕΡΤ και των τοπικών μέσων ενημέρωσης, έκανε την εξής δήλωση:
«Η δεύτερη επίσκεψή μου στην εκλογική περιφέρεια της Σάμου που εποπτεύω ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.
Κατ’ αρχάς, δηλώνω με έμφαση ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αρνούμεθα κατηγορηματικά να αποδεχθούμε τη δημιουργία κέντρου “φιλοξενίας” παράνομων μεταναστών στο νησί, κάτι το οποίο δεν το θέλουν ούτε οι κάτοικοι, γιατί επί της ουσίας θα φτιαχτεί άλλη μία χωματερή ανθρώπων στοιβαγμένων σε ένα στρατόπεδο, το οποίο δεν ανταποκρίνεται ούτε καν σε στοιχειώδεις προδιαγραφές.
Άκουσα με προσοχή τον δήμαρχο να μου λέει ότι εκείνος το αποδέχεται, προκειμένου να μην περιφέρονται λαθρομετανάστες αδέσποτα στο νησί και υπό την προϋπόθεση ότι θα κρατούνται εδώ μόνο για οκτώ μέρες και με maximum αριθμό τους 200 παράνομους μετανάστες.
Του απάντησα ότι περιμένω την αντίδρασή του, όταν οι οκτώ μέρες θα έχουν γίνει 18 και 28 και οι 200 θα έχουν γίνει 300, 400 και 500, υπενθυμίζοντάς του ότι θα προωθούνται λαθρομετανάστες και από άλλα σημεία του Αιγαίου.
Χωρίς να θέλω να πω περισσότερες λεπτομέρειες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα προχωρήσουν σε δράσεις στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων. Πάντως οι λύσεις δεν μπορεί να είναι με “Γκουαντάναμο”, παρά μόνο με σκληρές και επιτακτικές πολιτικές θέσεις στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με βάση όσα περιγράφουμε στην Εθνική μας Αντιπρόταση.
Με τον δήμαρχο συζήτησα και το θέμα του περίφημου τουρκόγλωσσου χάρτη της Σάμου, διαπιστώνοντας ότι έχουμε διαμετρικά αντίθετες θέσεις.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όμως, υποσχέθηκαν τόσο στον δήμαρχο όσο και στον αντιπεριφερειάρχη Σάμου ότι θα συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στο απόλυτα δίκαιο αίτημά τους να μη γίνει σφαγή των κονδυλίων που χρειάζονται και οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης για την έναρξη ή και την ολοκλήρωση ζωτικών έργων στο νησί που έχουν να κάνουν κυρίως με υποδομές.
Με ικανοποίηση άκουσα από τον αντιπεριφερειάρχη ότι διαφωνεί ριζικά με τη συγχώνευση των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας, όπως επίσης άκουσα με πολύ ενδιαφέρον την εισήγησή του να προωθήσει το Υπουργείο Γεωργίας στο νησί μικρά σφαγεία, με προδιαγραφές Ε.Ε..
Του ζήτησα επίσης να συμβάλει προσωπικά ο ίδιος στην επίλυση του προβλήματος του Γηροκομείου Ικαρίας, το οποίο προχθές, Πέμπτη, επισκέφθηκε προσωπικά ο πρόεδρος του Κινήματος, Πάνος Καμμένος.
Οι απαντήσεις του κ. Παπαθεοφάνους δεν με ενθάρρυναν, αλλά, παρ' όλα αυτά, υπενθυμίζω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διά του προέδρου τους, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψουν την αναστολή λειτουργίας του Γηροκομείου και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση οριστικής λύσης.
Τέλος, απευθυνόμενος δημόσια στον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, του ζητώ να επιλύσει άμεσα το θέμα της ρύθμισης των χρεών στα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών (κάτι που πρέπει να κάνει για όλη την Ελλάδα), ώστε να αποφευχθεί η εκρηκτική κινητοποίηση μαθητών και γονέων. Ήδη στη Σάμο βρίσκονται σχολεία υπό κατάληψη»
.


Πηγές: zougla.gr και ΚΕΡΔΟΣ online