AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Σεπ 2012

Κυνήγι βυθισμένων πλαστικών βαρκών από το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου

Στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας κατά των σκουπιδιών στις θάλασσες του Project Aware, το μήνα Σεπτέμβριο χιλιάδες αυτοδύτες επιδίδονται σε καθαρισμούς βυθών και παραλιών σε όλο τον κόσμο.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου συμμετέχει σε αυτή τη παγκόσμια προσπάθεια με την έναρξη του Κυνηγιού των Βυθισμένων Πλαστικών Βαρκών.
Οι πεταμένες πλαστικές βάρκες είναι ένα πολύ εμφανές πρόβλημα ρύπανσης της ακτογραμμής του νησιού μας. Συχνά τις συναντούμε σε ερημικές ή προσβάσιμες παραλίες, σε βραχώδεις περιοχές και στο βυθό από τα πρώτα μέτρα έως και τα 40 μέτρα. Όλο τον Σεπτέμβριο λοιπόν τις ξεθάβουμε από τις παραλίες μας και τις ανελκύουμε από τους βυθούς μας!
Τη Κυριακή 16/09/12 απαλλάξαμε το βυθό και τις παραλίες της Κέρβελη και του Κασονησίου από 5 βάρκες, μια 12 μέτρων, μια 5 μέτρων και δύο 3 μέτρων. Παράλληλα μαζέψαμε 15 διάτρητους σάκους με πλαστικά σκουπίδια.
Τη μεταφορά των δυτών και των σκουπιδιών ανέλαβαν με τις βάρκες τους οι κύριοι Ανδρέας Βαρδίκος και Γιώργος Φραγκούλης. Τη δράση υποστήριξαν με θέρμη οι τοπικές επιχειρήσεις Kerveli Village Hotel και το Platanaki Beach Bar.
Οι αυτοδύτες και οι εθελοντές με πολύ κόπο κατάφεραν σε 5 ώρες να παραδώσουν μια ακόμα καθαρή και ασφαλέστερη παραθαλάσσια περιοχή στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού μας, ενώ θλίψη μας προκάλεσε η κατάσταση του Κασονησίου με τις παράγκες του και τον πολύ επιβαρημένο βυθό του από σκουπίδια.
Όλοι οι εθελοντές έδωσαν ραντεβού για την επόμενη Κυριακή στο Ποσειδώνιο και Σιδερά.