AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Σεπ 2012

Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ για τις μετακινήσεις των μαθητών της Σάμου

Το τεράστιο πρόβλημα της αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών της ακριτικής Σάμου στα σχολεία τους, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εσωτερικών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Τέρενς Κουίκ, «οι λεωφοριούχοι του ΚΤΕΛ Σάμου και οι ιδιοκτήτες ταξί, αρνούνται να μεταφέρουν τους μαθητές, διότι το κράτος οφείλει τα κόμιστρα περασμένων σχολικών περιόδων».
Αυτή η κατάσταση ήδη έχει δημιουργήσει μία τριτοκοσμική εικόνα στο νησί, εφόσον οι μαθητές καθημερινά υποχρεούνται να ανεβαίνουν είτε σε καρότσες μεταφοράς αγροτικών προϊόντων είτε να κάνουν ωτοστόπ ελπίζοντας πώς κάποιος οδηγός θα τους παραλάβει.
Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση μαθητών οι οποίοι αναγκάζονται να επιβιβαστούν στις αστικές συγκοινωνίες (πληρώνοντας φυσικά εισιτήριο) για να πάρουν… απουσία (!) εφόσον η άφιξή τους στο σχολείο γίνεται αναγκαστικά μετά τις 9:00 το πρωί.
Δυστυχώς, όπως λένε οι αυτοκινητιστές Σάμου, ακόμα και σε περίπτωση που ξεπεραστεί ο σκόπελος τυχόν νομοθετικής ρύθμισης, το ζήτημα είναι ο χρόνος εξόφλησης των οφειλομένων καθ’ ότι ήδη έχει προαναγγελθεί νέα απομείωση της τάξης του 17%, η τρίτη κατά σειρά.
Όπως ενημέρωσε τον Τέρενς Κουίκ ο έγκριτος δημοσιογράφος και Πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Γαρυφάλλου, «πολλές Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, έχουν προαναγγείλει ήδη κινητοποιήσεις».
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

"ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Κύριοι Υπουργοί,
Στην ακριτική Σάμο και το σύνορο της πολιτισμένης Ευρώπης του 2012, δυστυχώς μαθητές και γονείς, θα πρέπει να αρχίσουν να ξεχνούν το Συνταγματικό τους δικαίωμα στη μάθηση.
Αιτία η άρνηση των λεωφορειούχων του ΚΤΕΛ Σάμου και των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ να προχωρήσουν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2012 – 2013) σε μετακινήσεις μαθητών στην επικράτεια της Σάμου, λόγω των οφειλών που έχει το κράτος, του ποσού των 751.000 €.
Αυτή η κατάσταση ήδη έχει δημιουργήσει μια απαράδεκτη εικόνα στο νησί, όπου καθημερινά βλέπουμε μαθητές πάνω σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων και άλλα πολλά επίσης ανήλικα παιδιά 14-16 ετών να πηγαίνουν με μηχανάκια στο σχολείο τους, ενώ κάποια άλλα προσπαθούν να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητα με ωτοστόπ ελπίζοντας πως κάποιος οδηγός θα τα πάρει.
Έχουμε επίσης και πολλές περιπτώσεις μαθητών που παίρνουν τις αστικές συγκοινωνίες (πληρώνοντας εισιτήριο) και φτάνουν στα σχολεία τους μετά τις 09:00 το πρωί και για την επιστροφή στα χωριά τους αναγκάζονται να φεύγουν πριν από τις 13:00 το μεσημέρι.
Αυτό δημιουργεί μια ανισότητα ανάμεσα στους μαθητές και τους προστίθενται αδίκως απουσίες ενώ αντικειμενικά δεν φταίνε σε τίποτε.
Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Σάμου των
Ανεξάρτητων Ελλήνων δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, όλη αυτή η κατάσταση έχει φέρει μεγάλη αντίδραση στους κατοίκους του νησιού και ήδη πολλές Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, η Ένωση Γονέων και μαθητικά συμβούλια έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις.
Ήδη μας έχει γνωστοποιηθεί πως ξεκινούν οι πρώτες καταλήψεις στα σχολεία της Σάμου.
Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Σάμου προχώρησε σε διαγωνισμό όπου απέβη άκαρπος, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Σύμφωνα με τις αναφορές των αυτοκινητιστών τα χρωστούμενα του κράτους αφορούν τη σχολική χρονιά 1-11-2011 έως και 31-6-2012.
Ήδη όπως αναφέρουν στην εξόφληση παρελθόντων ετών (πριν το 2011) τους δόθηκαν οφειλές «κουτσουρεμένες» κατά 20%.
Ωστόσο, όπως λένε οι αυτοκινητιστές της Σάμου, ακόμα και αν ξεπεραστεί ο σκόπελος της νομοθετικής ρύθμισης, αυτό το οποίο απασχολεί τους επαγγελματίες είναι και πότε θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα, αλλά και η πρόθεση σας να γίνει νέα απομείωση της τάξης του 17%. Κάτι που δεν το αποδέχονται, αφού ήδη έχουν προχωρήσει σε 2 απομειώσεις.
Αποτέλεσμα είναι αυτή η πρόθεση που υπάρχει για συνολική απομείωση του 28%, να καθιστά το έργο μεταφοράς μαθητών μη βιώσιμο και άρα να επιτείνει το αδιέξοδο και να  κάνει απαγορευτική την έναρξη της λειτουργίας των σχολικών γραμμών.
Με βάση τα ανωτέρω, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1. Πότε θα φέρετε προς ψήφιση και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος, την πολυαναμενόμενη  νομοθετική ρύθμιση που αφορά σχεδόν όλη την Ελλάδα;
2. Τι σκοπεύετε να κάνετε στην περίπτωση που οι αυτοκινητιστές δεν αποδεχθούν την περαιτέρω μείωση που τους επιβάλετε;
3. Σας ικανοποιεί αυτή η τριτοκοσμική  εικόνα, με τη μεταφορά μαθητών σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων, που παρουσιάζεται στην ακριτική Σάμο;

Ο ερωτών βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
"