AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Σεπ 2012

Στους δρόμους οι μαθητές και γονείς για τα σχολικά δρομολόγια

Στους δρόμους βρίσκονται από το πρωί εκατοντάδες μαθητές, γονείς και φορείς της Σάμου, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και διεκδικώντας τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το κτίριο του Ενιαίου Λυκείου όπου είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση και από εκεί πορεύτηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα για να συναντηθούν με τον αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, ο οποίος τους δήλωσε ότι είναι στο πλευρό τους.
Στη συνέχεια, πήγαν στο γραφείο του δημάρχου Στέλιου Θάνου από τον οποίο ζήτησαν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημά τους. Ο κ. Θάνος τους είπε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του ούτε μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα ο ίδιος, ωστόσο αυτό που μπορεί να κάνει είναι να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων καθώς είναι άδικο, όπως δήλωσε, τα μισά παιδιά να κάνουν μαθήματα και τα άλλα όχι.
Εξάλλου, ο δήμαρχος τηλεφώνησε, μετά και από απαίτηση των παιδιών, στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να θέσει το θέμα. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου ο οποίος μίλησε τόσο με τον δήμαρχο όσο και με τη βουλευτή του νομού Αγνή Καλογερή, η οποία βρισκόταν μαζί με τους μαθητές και τους γονείς και δεσμεύτηκε ως το μεσημέρι να δώσει απάντηση. Πάντως, ο δήμαρχος κάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις δύο μετά το μεσημέρι για να αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του νησιού.
Σημειώνεται ότι χίλια παιδιά μετακινούνται σε όλο το νησί στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.