AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Σεπ 2012

Κλείνουν τα σχολεία στη Σάμο τη Δευτέρα


Η Συντονιστική Επιτροπή για την Παιδεία, σε συνεδρίαση που έγινε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, αποφάσισε να προβεί σε κλείσιμο των σχολείων της Σάμου το πρωί της Δευτέρας 1/10/2012. Η απόφαση αυτή λήφθηκε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα για την επίλυση του ζητήματος με τη μεταφορά των μαθητών. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής για την Παιδεία:

"Η Συντονιστική Επιτροπή για την Παιδεία συνεδρίασε την Τετάρτη 26-9-2012 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου αμέσως μετά την απεργιακή κινητοποίηση και αποφάσισε τα παρακάτω:
Επειδή το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών δεν έχει ακόμη λυθεί αποφασίσαμε την κλιμάκωση του αγώνα.

1. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των μαθητών που βρίσκονται σε αποχή και σε καταλήψεις για τα προβλήματα της παιδείας, με αιχμή το ζήτημα της μεταφοράς τους. Καλούμε τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων μέσα από τα όργανά τους ή με την συγκρότηση επιτροπών να μπουν και αυτοί στον αγώνα.
2. Καλούμε τους γονείς σε Γενικές Συνελεύσεις ώστε να παρθούν αποφάσεις για κλείσιμο όλων των σχολείων Νηπιαγωγείων-Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων.
3. Από την ερχόμενη Δευτέρα 8:00 το πρωί υλοποιούμε την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και καλούμε σε συγκέντρωση 10:00 το πρωί στο Γενικό Λύκειο Σάμου, στο Βαθύ.
4. Καλούμε το Δήμο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υλοποιήσει την απόφαση που πήρε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο για κλείσιμο των σχολείων και κλιμάκωση του αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.
Εξασφάλιση της πρόσβασης στο σχολείο σε όλα τα παιδιά, με Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών και φοιτητών με ευθύνη του κράτους και με τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα συγκοινωνιών.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων.
Μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων και αναπληρωτών. Κάλυψη των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμων  εκπαιδευτικών με πλήρες ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

 Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ"