AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Σεπ 2012

"Λίφτινγκ" στο λιμάνι ζητά το Επιμελητήριο

Επιστολή προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο Σάμου απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής, σχετικά με τις προτάσεις του για την τρέχουσα αναβάθμιση της εικόνας του λιμανιού στο Βαθύ. Πιο αναλυτικά, στην επιστολή αυτή αναφέρονται τα εξής:
«Βρισκόμαστε προς το τέλος της τουριστικής περιόδου, καθώς αναμένουμε ακόμα την άφιξη και άλλων κρουαζιερόπλοιων έως και τον Οκτώβριο. Η φετινή χρονιά ήταν και παραμένει δύσκολη για όλους τους Έλληνες και τον επιχειρηματικό κόσμο. Σε αυτές τις περιόδους απαιτείται ετοιμότητα από όλους μας. Σας υποβάλλουμε ορισμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν -χωρίς μεγάλο κόστος- στη βελτίωση της εικόνας του λιμένα της Σάμου, καθώς φέτος, όπως έχετε αντιληφθεί, έχουμε πολλές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο νησί.
 Προτείνουμε:
-το βάψιμο του Φάρου,
-την επιδιόρθωση και συντήρηση των στύλων φωτισμού,
-διαγραμμίσεις και ανακλαστήρες οδοστρώματος της προβλήτας,
-τον καθαρισμό του χώρου αναμονής των επιβατών και της προβλήτας, καθώς και την καθαριότητα της επικείμενης παραλίας,
-εξωτερική σήμανση των  τουαλετών για την εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών,
-τον καθαρισμό των κάδων σκουπιδιών,
-μεταφορά σε άλλο σημείο των τρέιλερς με υπολείμματα λαδιών που υπάρχουν στην προβλήτα.
-να γραφτεί στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου με μεγάλα γράμματα καλωσόρισμα στους επισκέπτες του νησιού (Welcome to Samos),
-να υπάρχει μια μεγάλη ελληνική σημαία στην είσοδο του λιμανιού,
-την κατασκευή στεγάστρου τύπου «πτυσσόμενη φυσούνα» ή με κάποιο άλλο τρόπο (μεγάλες ομπρέλες), ώστε να μην εκτίθενται οι τουρίστες στον ήλιο κατά τη διάρκεια αναμονής τους για τον τελωνειακό έλεγχο.
 Σημαντική επίσης είναι η συστηματική καθαριότητα του χώρου και η συνεχής επίβλεψή του ώστε να διατηρηθεί o χώρος καθαρός και άθικτος. Η άψογη παρουσία του λιμένα διαδραματίζει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για τη μελλοντική τουριστική μας ανάπτυξη, καθώς είναι η πρώτη εικόνα του επισκέπτη. Παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες και είμαστε στη διάθεσή σας».