AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Μαΐ 2013

Το συλλαλητήριο για την υγεία στο Νοσοκομείο Σάμου

Φωτογραφία αρχείου

Με συγκέντρωση στο Νοσοκομείο, εργαζόμενοι απ’ όλη τη Σάμο διαμαρτυρήθηκαν χθες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Λαϊκής Επιτροπής Πόλεως Σάμου.

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθημερινές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά που ακινητοποιούν ολόκληρα τμήματα όπως το αιματολογικό ή το ακτινολογικό, αξονικός τομογράφος που 250 μέρες το χρόνο είναι σε αχρησία και, αποκορύφωμα όλων, να βρίσκεται ολόκληρο νησί με ένα ασθενοφόρο εδώ κι ένα χρόνο, είναι η εικόνα της περίθαλψης στη Σάμο. Οι συγγενείς των ασθενών αγοράζουν πολλές φορές οι ίδιοι τα φάρμακα και άλλα υλικά για τη νοσηλεία τους ενώ αναγκάζονται από τις ελλείψεις, να φέρνουν σεντόνια και μαξιλαροθήκες από τα σπίτια τους.

"Το Νοσοκομείο" –όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σταμάτης Φιλιππής– είναι στην ουσία διαμετακομιστικό κέντρο προς τους ιδιώτες γιατρούς και την Αθήνα. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα – συνέχισε- φεύγουν άρον- άρον από τη Σάμο για να γιατρευτούν, όσοι δεν έχουν, μένουν εδώ και πεθαίνουν στην κυριολεξία".

Ο ομιλητής απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους και το λαό της Σάμου να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν και αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις για να καλυφθούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες.

Πηγή: Πληροφορίες από το 902.gr