AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Απρ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΒΙΝΤΕΟ: Καθάρισαν τον βυθό και την παραλία της Αγ. Παρασκευής!


Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο της περιοχής "Νησί", καθάρισαν σήμερα τον βυθό και την παραλία της Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο της εθελοντικής εκστρατείας "Let's do it Greece 2014!", που αφορά τον καθαρισμό γειτονιών, πόλεων, αλσών, παραλιών, βουνών, αρχαιολογικών χώρων και βυθών σε όλη την Ελλάδα.

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν επίσης ο Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ, η Δημοτική Κοινότητα Σαμίων, ο Δήμος Σάμου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Σάμου, η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου, το Τ.Τ. Σάμου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού  και οι τοπικές επιχειρήσεις.

Με σύμμαχο τους τον πολύ καλό καιρό, δεκάδες εθελοντές όλων των ηλικιών, με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά απάλλαξαν τη παραλία, το αλιευτικό καταφύγιο και τη γύρο περιοχή, από κάθε λογής σκουπίδι.

Οι 12 αυτοδύτες, δούλεψαν υποβρυχίως για περισσότερο από μια ώρα στα καταγάλανα νερά του κολπίσκου της Αγίας Παρασκευής.

Με τη χρήση σάκων ανέλκυσης έφεραν στην επιφάνεια 17 διάτρητους σάκους με γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, πεταμένα δίχτυα, είδη αλιείας, ρουχισμό, σωλήνες, οικοδομικά υλικά και τρία μεγάλα κομμάτια fiberglass. Για μια ακόμα φορά δεν έλειψαν από την "ψαριά" των αυτοδυτών οι ρόδες και οι πλαστικές βάρκες. Τέλος, μια μπαταρία σκάφους ανασύρθηκε από το βυθό του αλιευτικού καταφυγίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης, ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της περιοχής με τις βάρκες τους, προωθούσαν τα σκουπίδια στην ακτή και παρείχαν υποστήριξη και ασφάλεια στους αυτοδύτες.

Δείτε το σχετικό βίντεο και δεκάδες φωτογραφίες από τη σημερινή δράση καθαρισμού στην παραλία της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή "Νησί", στο πλαίσιο της εθελοντικής εκστρατείας "Let's do it Greece 2014!":