AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Απρ 2014

Η Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου αντιδρά


Τη συνολική αντίθεσή της "στην πολιτική των απολύσεων - διαθεσιμότητας" και της "ισοπέδωσης τού δωρεάν δημόσιου σχολείου" εκφράζει η Ε.Λ.Μ.Ε (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Σάμου. Στον απόηχο της παραίτησης της διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Σάμου, καλεί σε μαζικό απεργιακό αγώνα, προτρέποντας την Ο.Λ.Μ.Ε (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) να συγκαλέσει γενική συνέλευση προέδρων για την οργάνωση του.

Στην πρόσφατη γενική συνέλευσή της (1 Απριλίου), η Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου απέρριψε το κυβερνητικό τελεσίγραφο που απαιτούσε ουσιαστικά την έναρξη της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης στις 4 Απριλίου.

Όπως αναφέρει του Δ.Σ της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε, "σχεδόν σε όλα τα σχολεία του νησιού οι Σύλλογοι Διδασκόντων παρέμειναν και επιβεβαίωσαν τη θέση τους: αρνήθηκαν να συγκροτήσουν τις λεγόμενες Ομάδες Εργασίας που απαιτούσε το Υπουργείο Παιδείας και οι οποίες αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα για να μεταφερθεί η ευθύνη της διάλυσης των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και για να 'νομιμοποιηθεί' η πολιτική των απολύσεων και της συντριβής των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Σάμου κατέθεσε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου την παραίτησή της, αρνούμενη να συγκροτήσει η ίδια τις 'Ομάδες Εργασίας', όπως εντέλλεται με την εγκύκλιο του Υπουργείου από 24 Μαρτίου, γιατί δεν αποδέχεται 'την αξιολόγηση που στοχεύει στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και στις απολύσεις των συναδέλφων
'".

"Ο αγώνας μας δεν τελείωσε, δεν τα παρατάμε, δεν σηκώνουμε ψηλά τα χέρια! Το δωρεάν δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, περνάνε μέσα από τη σύγκρουση και την ανατροπή της πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησής του. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε!", σημειώνει η Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου.