Πηγή φωτογραφιών: OliveMagazine.gr |
Η γλύκα του σαμιώτικου κρασιού συναντά το τρυφερό ψαρονέφρι. Και η βελούδινη κρέμα γάλακτος συμπληρώνει μια συνταγή τόσο γρήγορη, αλλά και τόσο πλούσια γευστικά.
Αυτό ακριβώς λέει η ίδια η δημιουργός τού εν λόγω πιάτου, η γνωστή - και τηλεοπτικά - σεφ Ελένη Ψυχούλη, που υπογράφει την προφανέστατα πεντανόστιμη (!) αυτή συνταγή της.
Την περιγράφει μάλιστα βήμα-βήμα στο OliveMagazine.gr ως εξής :
* Μερίδες : 4-5
* Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
* Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά
* Έτοιμη σε : 25 λεπτά
Υλικά
* 3 φιλέτα ψαρονέφρι, κομμένα σε μπουκιές
* 1 1/2 πακέτο μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
* 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
* 1 φλυτζάνι γλυκό κρασί Σάμου
* 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
* 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
* αλάτι, πιπέρι
* 1 1/2 πακέτο μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
* 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
* 1 φλυτζάνι γλυκό κρασί Σάμου
* 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
* 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
* αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με γρήγορες κινήσεις, προσοχή όμως να μην σας μαυρίσουν.
Βήμα 3
Προσθέτετε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνετε τελευταίο το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μην τα σοτάρετε πολύ όμως, γιατί θα πικρίσουν.
Βήμα 4
Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βήμα 5
Έπειτα ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μια βράση.
Βήμα 6
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση: Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι, στο οποίο θα προσθέσετε καβουρδισμένα αμύγδαλα και μερικές ξανθές σταφίδες.
Tips: Αν θέλετε μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι του γλυκού κάρυ.
Φωτογραφίες-Food Styling: Αντωνία Κατή