AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Απρ 2014

Ψαρονέφρι με γλυκό σαμιώτικο κρασί!

Πηγή φωτογραφιών: OliveMagazine.gr

Η γλύκα του σαμιώτικου κρασιού συναντά το τρυφερό ψαρονέφρι. Και η βελούδινη κρέμα γάλακτος συμπληρώνει μια συνταγή τόσο γρήγορη, αλλά και τόσο πλούσια γευστικά.

Αυτό ακριβώς λέει η ίδια η δημιουργός τού εν λόγω πιάτου, η γνωστή - και τηλεοπτικά - σεφ Ελένη Ψυχούλη, που υπογράφει την προφανέστατα πεντανόστιμη (!) αυτή συνταγή της.

Την περιγράφει μάλιστα βήμα-βήμα στο OliveMagazine.gr ως εξής :

* Μερίδες : 4-5

* Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

* Χρόνος ψησίματος : 20 λεπτά

* Έτοιμη σε : 25 λεπτά

Υλικά

* 3 φιλέτα ψαρονέφρι, κομμένα σε μπουκιές

* 1 1/2 πακέτο μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα

* 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

* 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

* 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες

* 1 φλυτζάνι γλυκό κρασί Σάμου

* 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

* 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

* αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2


Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με γρήγορες κινήσεις, προσοχή όμως να μην σας μαυρίσουν.

Βήμα 3

Προσθέτετε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνετε τελευταίο το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μην τα σοτάρετε πολύ όμως, γιατί θα πικρίσουν.

Βήμα 4

Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 5

Έπειτα ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μια βράση.

Βήμα 6

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημείωση: Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι, στο οποίο θα προσθέσετε καβουρδισμένα αμύγδαλα και μερικές ξανθές σταφίδες.

Tips: Αν θέλετε μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι του γλυκού κάρυ.

Φωτογραφίες-Food Styling: Αντωνία Κατή