AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Ιουν 2015

Η διαμαρτυρία κατά της κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α στη Σάμο

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στις νησιωτικές περιοχές πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην πλατεία Πυθαγόρα της πόλης της Σάμου, μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου.

Τα βασικά αιτήματα της διαμαρτυρίας του κόσμου ήταν "Όχι στην κατάργηση της νησιωτικότητας και Όχι στον μαρασμό των νησιών μας".

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, Δημήτρης Κωλέτης ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα, τον Δήμο, την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών καθώς και το Επιμελητήριο Σάμου για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους. Στο βήμα ανέβηκε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Καλογερής και η ταμίας, Αντριάνα Παναγοπούλου, η οποία διάβασε το μήνυμα του Βουλευτή Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη. 

Τον λόγο τέλος πήρε ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ενώ σύντομο μήνυμα μετέφερε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Σάμου, Μιχάλης Μητσός.


Πηγή φωτογραφίας: SamosCity.gr

Ακολούθησε πορεία σε όλο τον εμπορικό αλλά και τον παραλιακό δρόμο η οποία ολοκληρώθηκε με την επίδοση ψηφίσματος στον Οργανισμό Ασφάλισης Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε), καθώς το θέμα των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών εν μέσω κρίσης, αποτελεί ένα επιπρόσθετο βαρίδι στο δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνει σήμερα ο έμπορος και ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr


Όλοι συμφώνησαν ότι η φημολογούμενη αύξηση του Φ.Π.Α στα νησιά του Αιγαίου θα είναι καταδικαστική, όχι μόνο για τους επαγγελματίες εμπόρους αλλά για όλους τους κατοίκους των ακριτικών νησιών και έδωσαν ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερου κόσμου.

Ο εμπορικός κόσμος, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, συμμετείχε ενεργά, κλείνοντας από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι τα καταστήματά του, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου.

Πηγή: SamosCity.gr