AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Ιουν 2015

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου "Λυκούργος" σε φεστιβάλ στην Πάτμο

 

Στο "8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Ιουνίου στην Πάτμο, θα λάβει μέρος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου Σάμου "Ο Λυκούργος".

Το φεστιβάλ στοχεύει στην προβολή των νησιών του Αιγαίου, μέσα από παραδοσιακά πολιτισμικά στοιχεία όπως η γεύση, η γαστρονομία, η τέχνη και ο αθλητισμός.

Τη διοργάνωση του φεστιβάλ έχουν αναλάβει η εφημερίδα "Πατμιακά Χρονικά" και σύλλογοι της Πάτμου και άλλων νησιών.


Η ομάδα του "Λυκούργου" θα λάβει μέρος στο "Φεστιβάλ Γεύσης", παρουσιάζοντας 10 σαμιακά πιάτα αλλά και προϊόντα που παράγονται στη Σάμο από ντόπιους παραγωγούς και επιχειρήσεις (ντοματάκια, γαλακτοκομικά προϊόντα, βότανα, κεραμικά, ποτά, μέλι κλπ).

Επίσης, το χορευτικό του συγκρότημα θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς με τα συγκροτήματα των άλλων νησιών.

Ακόμα, τέσσερις Σαμιώτες ποδηλάτες θα συμμετάσχουν στην "4η Ποδηλατοδρομία Πολιτισμού" με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Γιώργο Αμυρά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθαγορείου "Ο Λυκούργος" καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εκπροσωπήσει επάξια τη Σάμο, σε ένα φεστιβάλ το οποίο έχει τη δυνατότητα να προβάλει την ομορφιά, τις προοπτικές της τοπικής παραγωγής και τον πολιτισμό του τόπου.

Όσοι παραγωγοί επιθυμούν να προσφέρουν τοπικά προϊόντα για να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο στα τηλέφωνα: 6972641757 και 6943124145.