AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2015

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο Καρλόβασι την Κυριακή 1/11


Ο σύλλογος "Αλληλεγγύη" καλεί σε συγκέντρωση τους κατοίκους του Καρλοβάσου στην αίθουσα του Δήμου, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Ο σύλλογος αυτός δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που επί δύο χρόνια προσπαθούν με ό,τι δυνάμεις έχουν να βοηθήσουν όσους μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν στο νησί απ' την Τουρκία, καλύπτοντας τις πρώτες βασικές τους ανάγκες σε τροφή, ένδυση, είδη καθαριότητας, γάλα και πάνες για τα παιδιά και τα μωρά.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι τους συλλόγου, "Η μετεξέλιξή μας σε σύλλογο κρίθηκε αναγκαία για πρακτικούς λόγους, κυρίως για να μπορούν οι προσπάθειές μας να είναι πιο αποτελεσματικές, για να μπορούμε να δίνουμε αποδείξεις σε όσους, ιδιώτες ή οργανισμούς, προσφέρουν οικονομική ενίσχυση ώστε να είναι απολύτως διαφανής η χρήση των χρημάτων που φτάνουν ως εμάς και για να μπορούμε, έχοντας πλέον νομική υπόσταση, να απευθυνόμαστε στους κατοίκους της πόλης μας, όπως κάνουμε με αυτή την ανακοίνωση, καλώντας σε συγκέντρωση την 1η Νοεμβρίου 2015.

Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να ενημερώσουμε για τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής, ώστε να αποκτήσουν όλοι μια πρώτη γνώση του τί είναι ο σύλλογος Αλληλεγγύη και να ζητήσουμε τη συνδρομή όλων ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικές Αρχές και να παραχωρήσουν τον χώρο του πρώην Club "Pop Corn" για να μπορούν οι πρόσφυγες που διανυκτερεύουν στον Καρλόβασι να κοιμούνται προστατευμένοι απ τη βροχή, και το κρύο της νύχτας, πράγμα που δε συμβαίνει τώρα που κοιμούνται στο ύπαιθρο, πάνω στο τσιμέντο, όσοι δεν χωρούν στον υπάρχοντα μικρό στεγασμένο χώρο.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχει κείμενο συλλογής υπογραφών, που παρακαλούμε να υπογράψετε, είτε έρθετε στη συγκέντρωση, είτε όχι.

Ευχής έργο φυσικά είναι να είναι η συγκέντρωση πολυάριθμη. Είναι κρίμα για θέματα που μας αφορούν όλους, όπως π.χ. η επικίνδυνη παραμονή του πλοίου Μυτιλήνη στο λιμάνι του Καρλοβάσου από τον περασμένο Φεβρουάριο, να μην υπάρχει ενεργή παρουσία των πολιτών.

Το θέμα της ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων όσο αυτοί βρίσκονται στην πόλη μας είναι θέμα ανθρωπισμού και άρα θέμα που μας αφορά όλους.

Ελάτε λοιπόν ΟΛΟΙ
"!