AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Οκτ 2015

Το Σάββατο 17/10 θα συνεχιστεί η δίκη για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής


Με τις  απολογίες των κατηγορουμένων   και την πρόταση της εισαγγελέως θα συνεχιστεί στις 9 το πρωί του Σαββάτου η δίκη των  τριών συνδικαλιστών του Νοσοκομείου Σάμου που κατηγορούνται   ότι  παρεμπόδισαν τη διαδικασία αιμοδοσίας των μελών της  Χρυσής Αυγής που απευθυνόταν μόνο σε Έλληνες.

Η δίκη ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων έξω από το δικαστικό μέγαρο Σάμου προκειμένου να συμπαρασταθούν στους γιατρούς και νοσηλευτές που θα κάθονταν  στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πρώτα  εξετάστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας και στην συνέχεια, παρά  το προχωρημένο της ώρας, εξετάστηκαν και οι προτεινόμενοι μάρτυρες υπεράσπισης. 

Η πρώην διοικήτρια ανέφερε στην κατάθεσή της ότι  το νοσοκομείο  έχει συγκεκριμένους κανόνες που ακολουθούνται για την διενέργεια μιας αιμοδοσίας και  γι 'αυτό άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση που ανάρτησε έξω από τον χώρο του συγκεκριμένου τμήματος και ενημέρωσε ότι εάν θελήσουν να δώσουν αίμα τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να  συμπληρώσουν το έντυπο της αιμοδοσίας του νοσοκομείου που αναφέρει ότι το αίμα παραδίδεται στο συγκεκριμένο τμήμα για να το διαθέσει  για τις όποιες ανάγκες υπάρχουν και χωρίς διακρίσεις. 

Η πρώην διοικήτρια απαντώντας σε σχετική ερώτηση από έδρας είπε ότι εάν  τα μέλη της Χρυσής Αυγής  ήθελαν να δώσουν αίμα και να υπογράψουν το σχετικό έγγραφο θα γινόταν η αιμοδοσία.  

Από την πλευρά του  ο  γραμματέας  του πυρήνα  της Χρυσής Αυγής  στη Σάμο δήλωσε  ότι οι ίδιοι  είχαν  σκοπό να δώσουν αίμα αλλά εμποδίστηκαν από συνδικαλιστές  και φορείς,  ενώ  απαντώντας  σε σχετική ερώτηση των δικαστών είπε  ότι   ήταν απόφαση του κόμματος να δώσουν αίμα μόνο για Έλληνες αλλά στην τράπεζα την δική τους και ότι το αίμα που δίνουν κάθε φορά  δέχονται ότι είναι στην δικαιοδοσία του νοσοκομείου για το που θα δοθεί. 

Τέλος οι μάρτυρες υπεράσπισης  δήλωσαν ότι ήθελαν να αποτρέψουν την ρατσιστική αιμοδοσία μόνο για Έλληνες και εάν  υπέγραφαν το σχετικό έγγραφο τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν να δώσουν  αίμα. 

Προς επίρρωση  των λεγομένων τους αναφέρθηκαν στο τραγικό γεγονός  της αλλοδαπής γυναίκας που είχε άμεση ανάγκη για αίμα και  όταν τους ζητήθηκε να δώσουν για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν απάντησαν και απομακρύνθηκαν από το χώρο. 

Τέλος δόθηκε έγγραφο από το νοσοκομείο Σάμου και το τμήμα αιμοδοσίας που αναφέρει ότι την ίδια μέρα άλλα επτά άτομα έδωσαν αίμα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πηγή: era-aegean.gr

Εν τω μεταξύ το Νομαρχιακό τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ προγραμμάτισε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια για τις 9 το πρωί του Σαββάτου.

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr