AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Οκτ 2015

"Περί Διαφθοράς" το βιβλίο του σαμιακής καταγωγής Λέανδρου Ρακιντζή


Το βιβλίο του με τίτλο "Περί Διαφθοράς" παρουσιάζει στις 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα ο σαμιακής καταγωγής Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Η παρουσίαση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο "Ιανός" (Σταδίου 24), στις 6 το απόγευμα.

Την οργανώνουν οι Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα το βιβλίο στη σειρά Μαρτυρία και το διαθέτουν προς 12 ευρώ συν τα ταχυδρομικά τέλη.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας-τέως αρεοπαγίτης, και οι δύο γονείς του οποίου ήταν από τη Σάμο, "ακόμη κι εγώ με την παρούσα ιδιότητα καταμηνύθηκα για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας από πρόσωπα τα οποία δεν έχω συναντήσει ποτέ, κατά των οποίων όμως άσκησα πειθαρχική δίωξη και έχουν ήδη καταδικασθεί πειθαρχικά. Φυσικά, δεν ανησυχώ, αλλά φαντασθείτε σε τι περιπέτεια εμπλέκεται ένας απλός υπάλληλος, που τολμάει να καταγγείλει, ένας επιθεωρητής, που ασκεί ευσυνείδητα έλεγχο, ένας εισαγγελέας ή ανακριτής που χειρίζεται μια υπόθεση από τις εναντίον του επιθέσεις τόσο από το περιβάλλον του, γιατί χαλάει την πιάτσα, όσο και από τον Τύπο ή με δηλώσεις επαϊόντων δικηγόρων, που έχουν καλή σχέση με τα ΜΜΕ, οι οποίοι όμως έχουν έννομο συμφέρον για την έκβαση της υπόθεσης".

Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, "τις καταστάσεις ανομίας υποθάλπουν, διευκολύνουν και γενικώς συντηρούν διάφορα εξωτερικά φαινόμενα, ιδιοσυγκρασίες προσώπων, κοινωνικά complex, ταξικές διαστρωματώσεις, ταξικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες και διαστρεβλώσεις γεγονότων από ΜΜΕ, τα οποία τονίζουν μόνο τα αρνητικά και όχι τα θετικά και ενίοτε γίνονται αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης".

Σημειώνεται ότι υπεύθυνος του Εκδόσεων Σεναριογράφων Ελλάδος είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κακαβάς, δισέγγονος του Θεμιστοκλή Σοφούλη, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα το 1912.