AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Οκτ 2015

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 2, 3 και 12 Νοεμβρίου


Πανελλαδική 48ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο), με προοπτική κλιμάκωσης της κινητοποίησής της. Η Π.Ν.Ο αποφάσισε και τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε στις 12 Νοεμβρίου.

Η Ομοσπονδία μιλά για "διάλυση του Ν.Α.Τ, κατεδάφιση του Κ.Ε.Α.Ν, αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ευτελισμό  των  συντάξεων, οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, συνεχή παραβίαση των όρων εργασίας, συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του Κράτους", που, όπως υποστηρίζει, "δεν  μπορούν  να  μείνουν  αναπάντητα".

"Η  επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές", ξεκαθαρίζει η Π.Ν.Ο.