AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Απρ 2016

Ηρεμία στην πόλη και το hotspot της Σάμου-Στην Τουρκία γύρισαν 29 μετανάστες

Φωτογραφία αρχείου My Samos Blog

Επανήλθε από το βράδυ της Πέμπτης η ηρεμία στην πόλη της Σάμου, καθώς οι εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν διαφύγει το μεσημέρι προς το λιμάνι πείστηκαν από Λιμενικό και Αστυνομία να γυρίσουν πίσω στο hotspot. Είκοσι εννέα από αυτούς επαναπροωθήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Τουρκία.

Πρόκειται για 17 Πακιστανούς, τέσσερις Ιρακινούς, ισάριθμους  Ινδούς κι από έναν υπήκοο από Μπαγκλαντές, Αίγυπτο, Μαρόκο και Παλαιστίνη, οι οποίοι δεν είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου, οπότε αναχώρησαν τα ξημερώματα από το Μαλαγάρι με το "Tera Jet" για Μυτιλήνη κι από κει με πλοιάριο για Τουρκία.

Νωρίτερα, γύρω στις 8:30 το βράδυ χθες, είχαν περάσει ξανά την πύλη του hotspot και οι τελευταίοι από τους πρόσφυγες που το είχαν εγκαταλείψει.

Για λόγους ασφαλείας, στο νησί έφτασε αργά το βράδυ ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε διμοιρία των ΜΑΤ και τον υποστράτηγο Νίκο Χριστοφάκη - Γενικό Διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι επισήμως στο hotspot του νησιού παραμένουν υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας 435 άτομα και πως από το πρωί της Πέμπτης έως και τις 9 το πρωί της Παρασκευής στη Σάμο αποβιβάστηκαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια 12 άτομα.