AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Ιουλ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ρυμούλκηση του πλοίου "Μυτιλήνη"!

Φωτογραφία του Κώστα Πρωτόπαππα

Μετά από σχεδόν 17 μήνες παραμονής του στο Λιμάνι Καρλοβάσου, το πλοίο "Μυτιλήνη" της εταιρείας NEL Lines ρυμουλκήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης από τα ρυμουλκά σκάφη "Spartan" και "Μινώταυρος" με προορισμό την Ελευσίνα.

Σύμφωνα με το Α.Π.Ε-Μ.Π.Ε, σε διακανονισμό των χρεών του με το Ν.Α.Τ, προκειμένου να προχωρήσει η απομάκρυνση του πλοίου "Μυτιλήνη" από το λιμάνι του Καρλοβασίου στη Σάμο, προχώρησε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.

Το πλοίο αναμένεται να καταλήξει σε ναυπηγείο του Πειραιά για επισκευή, ενώ ήδη φέρεται να υπάρχει διαβούλευση των στελεχών της εταιρείας για ναύλωση.

Η Ν.Ε.Λ έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με επιχειρηματία της Μάλτας για  μακροχρόνια ναύλωση του "Αίολος Κεντέρης"», όπου το συγκεκριμένο πλοίο θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Μάλτα - Ιταλία.

Στο μεταξύ στο υπουργείο Ναυτιλίας γίνονται αυτή την στιγμή προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση χρημάτων, που οφείλονται από εκτέλεση δρομολογίων στη Ν.Ε.Λ, προκειμένου να πληρωθούν οφειλές στο διοικητικό προσωπικό της εταιρείας.

Δείτε φωτογραφίες του Φώτη Ζανέτη (SamosWorldNews.blogspot.gr) από τη διαδικασία πρόσδεσης του σκάφους στο ρυμουλκό:
 








Δείτε επίσης τη φωτογραφία του Κώστα Πρωτόπαππα και τη φωτογραφία που τράβηξε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ελισαίος Μαυρατζώτης, με λυμένο -επιτέλους- τον κάβο του πλοίου:





Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήλωσε σχετικά:
   
"Επιτέλους, μετά τις άοκνες προσπάθειες του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η ρυμούλκηση του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ καθίσταται δυνατή και το Καρλόβασι θα λυτρωθεί. Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα μέχρι και σήμερα, κατέβαλε συστηματικά κάθε δυνατή προσπάθεια για να κινήσει τα τελματωμένα νερά που έκαναν αυτή την υπόθεση να χρονίζει.

Η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί ότι θα εξασφάλιζε την άμεση ρυμούλκηση του πλοίου παρόλα αυτά τίποτα δεν προχωρούσε. Η δημοσίευση για τον πλειστηριασμό του πλοίου, που μεθοδικά, με διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου και με ίδιους πόρους ετοιμάσαμε από κοινού με το Λιμενικό Ταμείο λειτούργησε ως καταλύτης για την ενεργοποίηση της ΝΕΛ αλλά και των κρατικών φορέων.

Τώρα που η ρυμούλκηση του ΜΥΤΙΛΗΝΗ καθίσταται εφικτή, η Δημοτική Αρχή αισθάνεται δικαιωμένη στις προσπάθειες που κατέβαλε για να απαλλαγεί το Καρλόβασι από αυτό το μεγάλο αγκάθι.
   
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή κατάληξη αυτού του δύσκολου εγχειρήματος (στο Λιμεναρχείο, στα στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στους Νομικούς καθώς και σε όλους του Δημότες Καρλοβάσου για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και υπομονής που επέδειξαν)
".