AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιουλ 2016

Σύσκεψη Μουζάλα με Σεβαστάκη-Κατρακάζο-Αγγελόπουλο και φορείς της Σάμου



Με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, είχαν σύσκεψη εργασίας τη Δευτέρα στην Αθήνα ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, που είχε και την πρωτοβουλία οργάνωσης της συνάντησης αυτής, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος, ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των  παραγωγικών φορέων του νησιού.

Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του hot spot, ενώ οι φορείς διατύπωσαν τις απόψεις τους και τις αγωνίες τους για τη φετινή τουριστική περίοδο. Επισήμαναν τη σοβαρή κάμψη της τουριστικής κίνησης, που απαιτεί τη λήψη και άλλων μέτρων.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η Σάμος δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί περαιτέρω, αλλά αντιθέτως θα αποσυμφορηθεί, καθώς ο χώρος υποδοχής και κράτησης  πρόκειται να λειτουργήσει πιο οργανωμένα, ενώ θα ενισχυθεί ως προς το ανθρώπινο δυναμικό που  εργάζεται εκεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, εφόσον συνεχίσει να ισχύει, θα βοηθήσει το νησί, που σε διάστημα μερικών μηνών θα αποφορτιστεί πλήρως από την προσφυγική πίεση.

Συνολικά θα ολοκληρωθούν οι υποδομές του hot spot. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το θέμα της υδροδότησης του κέντρου, αυτό θα λυθεί με τις γεωτρήσεις που έχουν δρομολογηθεί (έχει εγκριθεί διάνοιξη δύο γεωτρήσεων, στον Μεσόκαμπο και στην περιοχή Βλαμαρής), όπως επίσης και το ζήτημα της αποχέτευσης, καθώς πρόκειται να συνδεθεί με το αποχετευτικό σύστημα της Σάμου.

Ο υπουργός πρότεινε την ενοικίαση, σε συνεργασία με τους φορείς, κάποιων χώρων, ώστε να στεγαστούν ευάλωτες ομάδες (παιδιά και έγκυες).

Επίσης, εξέφρασε τη βούληση να επισκεφθεί άμεσα το νησί, ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία του με τους φορείς επιτόπου.