AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Αυγ 2016

Η εκδήλωση του Κ.Κ.Ε Σάμου στην κορυφή του Κέρκη


Με τη συμμετοχή απογόνων, συγγενών των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου και ανθρώπων όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του Κ.Κ.Ε και η Κ.Ο.Β Μαραθοκάμπου στην κορυφή του Κέρκη, εκεί που δόθηκαν οι μάχες του Δημοκρατικού Στρατού για δύο χρόνια.

Η εκδήλωση άνοιξε από τον Άλκη Καραμηνά με το προσκλητήριο νεκρών, στην πέτρινη πλάκα του λιτού μνημείου που έφτιαξε η τοπική οργάνωση και είναι χαραγμένη η φράση "Τρόπος να πεθαίνεις χωρίς να αφανίζεσαι". Σύμφωνα με το Κ.Κ.Ε Σάμου, συνολικά 196 μαχητές και μαχήτριες έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Ρίτα Καρβούνη, μέλος της Τ.Ε Σάμου, στην κεντρική ομιλία της σημείωσε μεταξύ άλλων: "Το Κ.Κ.Ε κοντεύοντας έναν αιώνα ζωής, σπαρμένο με θυσίες, αίμα χιλιάδων και χιλιάδων κομμουνιστών και φίλων, καλεί ξεκάθαρα τον λαό να επιλέξει στρατόπεδο και σημαία. Από τη μια είναι των αφεντικών ντόπιων και ξένων που μας ματοκυλίζουν και μαυρίζουν τη ζωή μας για την κερδοφορία τους και από την άλλη είναι το Κ.Κ.Ε μαζί με τον λαό που ποτέ δεν τον πρόδωσε, ποτέ δεν πήγε με τον ταξικό αντίπαλο, που οι όποιες αδυναμίες του ήταν πάνω στη δράση. Βαδίζει πεντακάθαρο, ηρωικό, ανιδιοτελές, με τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους και συμμαχητές του με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και μόνο...".

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους της Κ.Ν.Ε η Μαρία Γκέβρου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου και η Κούλα Καραμηνά - Πόθου (πρόεδρος του παραρτήματος Π.Ε.Α.Ε.Α Δ.Σ.Ε). Λουλούδια κατέθεσαν απόγονοι των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, ενώ ο 11χρονος Ωρίων Αντωνίου συγκίνησε με το ποίημα που έγραψε ο ίδιος με τίτλο "Τα λιοντάρια του Κέρκη".

Η εκδήλωση έκλεισε με το "Επέσατε θύματα" και τον Εθνικό Ύμνο.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:











Υπενθυμίζεται ότι εκδήλωση για τους Λεκκάτες μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού θα πραγματοποιηθεί από την Τ.Ε Σάμου του Κ.Κ.Ε την Κυριακή 7 Αυγούστου.