AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Αυγ 2016

Έτοιμος για τον διάπλου της Σάμου με κανό ο Νίκος Αθανασόπουλος


Τον Νίκο Αθανασόπουλο, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει με κανό τον περίπλου της Λέσβου, της Χίου και των Οινουσσών και θα διασχίσει κατά τον ίδιο τρόπο τη Σάμο και τους Φούρνους, προκειμένου να στηρίξει το έργο του "Χαμόγελου του παιδιού", υποδέχτηκε την Τετάρτη στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, "μέσα σε μια περίοδο κρίσης, σε έναν κόσμο τυποποιημένης ελπίδας, φθηνού συναισθηματισμού και ακριβοπληρωμένης πλάνης το ‘Χαμόγελο του παιδιού’ εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό, συνεχίζοντας να δίνει με την αγάπη του δύναμη σε κάθε παιδικό όνειρο. Η μοναδική ίσως υποχρέωση στο γήινο ταξίδι μας είναι να μάθουμε να αγαπάμε απλόχερα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ενέργεια αυτή είναι ένα ταξίδι αγάπης χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς διαφορετικότητες. Γιατί τα παιδιά ως καθρέφτης της κοινωνίας μας, η αγάπη για αυτά μπορεί να μας αφυπνίσει, κινητοποιήσει και ενώσει, απέναντι σε καθετί που προσπαθεί να μας διαχωρίσει σαν υπάρξεις, σαν κοινωνίες, σαν λαούς".

Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του ειδικού συμβούλου της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Σάμου Γιώργου Στάντζου, του εκπροσώπου του Λιμεναρχείου σημαιοφόρου Αλέξανδρου Αλεξάνδρου, των εκπροσώπων του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου Αλέξανδρου Μαλαγάρη, Δημήτρη Σιγανού και Νίκου Τσουμάκη και του εκπροσώπου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γιώργου Ματθαίου διαμορφώθηκε το πλαίσιο στήριξης του εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

* Παρασκευή 5 Αυγούστου: Βαθύ Σάμου-Λιμάνι Μαλαγαρίου, απόπλους 08.00 με κατεύθυνση προς Πυθαγόρειο. Επιτήρηση από το Λιμενικό Σώμα. Παραμονή του αθλητή για τους επίσημους εορτασμούς της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

* Σάββατο 6 Αυγούστου: Πυθαγόρειο, απόπλους 08.00 με κατεύθυνση Λιμνιώνα Μαραθοκάμπου - Φούρνους. Επιτήρηση και συνοδεία από τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου.

* Κυριακή 7 Αυγούστου: Φούρνοι με κατεύθυνση Καρλόβασι, στάση στο λιμάνι του Καρλοβάσου - Βαθύ Σάμου. Επιτήρηση και συνοδεία από τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου. Η άφιξη στο Βαθύ υπολογίζεται περίπου στις 19.00.

Η φιλοξενία του κ. Αθανασόπουλου πραγματοποιείται από τον γυμναστή Βαγγέλη Καρρά, το ξενοδοχείο "Ολυμπία Χωριό" στο Κοκκάρι και τον Αλέξανδρο Μαλαγάρη. 

Οι ενδιαφερόμενοι να συνδράμουν οικονομικά το "Χαμόγελο του παιδιού", μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του, είτε  και μπορείτε να συνδράμετε στην οικονομική του ενίσχυση είτε να καταθέσουν χρήματα μέσω τράπεζας, είτε να στείλουν μήνυμα από το κινητό τους στο 19810 με χρέωση 2,46 €.