AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Οκτ 2016

Ν. Κατρακάζος: "Πολύ σημαντικό το έργο που προσφέρει στη Σάμο ο ‘Φάρος’"


Συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής  της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου "Φάρος" είχε την Τετάρτη ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ως διάδοχος της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, είναι ιδρυτικό μέλος του "Φάρου", ο οποίος συστάθηκε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ευαισθητοποιημένων φορέων, συλλόγων, της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ των σκοπών του Κέντρου Πρόληψης, που εκπληρώνονται με το ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, είναι ο περιορισμός της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και η υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στη ζωή.

Με στόχο την ατομική, κοινωνική, ψυχική και πνευματική υγεία των κατοίκων της Σάμου, της Ικαρίας και των Κορσεών, ο "Φάρος" δραστηριοποιείται στη σχολική κοινότητα (μαθητές, σπουδαστές εκπαιδευτικούς), αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα (γονείς, ΜΜΕ, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και επαγγελματικές ομάδες).

"Το έργο που το προσωπικό αλλά και οι διοικήσεις του ‘Φάρου’ διαχρονικά, ουσιαστικά και αθόρυβα προσφέρουν στον τόπο μας είναι πολύ σημαντικό. Τους ευχαριστούμε ως τοπική κοινωνία για αυτό. Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα είμαστε δίπλα στον ‘Φάρο’ συνεισφέροντας ανελλιπώς, και παρά τη δύσκολη συγκυρία, σημαντική ετήσια οικονομική βοήθεια με βάση την προγραμματική σύμβαση συνεργασίας" δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Κατρακάζος.