AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Οκτ 2016

Σειρά έργων στο Άνω Βαθύ από τον δήμο Σάμου


Τα έργα που υλοποιούνται και προγραμματίζονται για το Άνω Βαθύ παρουσίασε την Τετάρτη ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, κατά τον Αγιασμό για την έναρξη μαθημάτων της νέας χορευτικής περιόδου στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Ο Καπετάν Λαχανάς".

Στη σύντομη παρέμβασή του, ο δήμαρχος Σάμου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του πολιτισμού, καθώς επίσης και σε ουσιαστικά έργα υποδομών για την εξασφάλιση της  απρόσκοπτης  υδροδότησης  του Άνω Βαθέος με την ολοκλήρωση της νέας γεώτρησης Βλαμαρής, καθώς και στην ολοκλήρωση των μελετών των δικτύων ακάθαρτων και ομβρίων υδάτων της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος, όπως και στην ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το Μουσείο "Νίκος Σταυρίδης".

"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Ο Καπετάν Λαχανάς’, βασικός θεματοφύλακας της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας, αποτελεί  μια μεγάλη πηγή δημιουργίας και πρόκλησης για συνεργασία η οποία θα διευρυνθεί" δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του συλλόγου Μανώλη Φρατζή, παρουσία της χορευτικής ομάδας, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Αμυρσώνη και πλήθους δημοτών.

Όπως έγινε γνωστό, οι παρεμβάσεις της δημοτικής Αρχής για θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος περιλαμβάνουν:

1.  Την ολοκλήρωση  της νέας γεώτρησης Βλαμαρής, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, έργο που θα υδροδοτήσει το Άνω Βαθύ με εκτιμώμενη ποσότητα νερού άνω των 60 κυβικών ανά ώρα.

2. Την ολοκλήρωση  της μελέτης "Δευτερεύοντα αποχετευτικά δίκτυα ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων Δημοτικής Ενότητας Βαθέος", προϋπολογισμού  4.000.000 ευρώ, έργο το οποίο αναμένεται να ενταχθεί σε Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα.

3. Την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το κτήριο εκθεμάτων "Νίκος Σταυρίδης" και την παράδοση της ηλεκτρολογικής μελέτης τις επόμενες ημέρες.

4. Την ωρίμανση της τεχνικής λύσης στο πρόβλημα που παρουσιάζεται για την  κατασκευή του δρόμου στην περιοχή Χιώτικα.

5. Την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων πλακοστρώσεων που έγιναν από συνεργεία του Δήμου στο Άνω Βαθύ.

6. Την εξέταση από την Τεχνική Υπηρεσία τρόπου επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέος για να καλυφτούν οι ανάγκες του σε νέες αίθουσες.

7. Τέλος, σύμφωνα με τον δήμο, καθημερινά γίνονται μικρές παρεμβάσεις στην περιοχή (στο νεκροταφείο Αγίου Χαραλάμπου, καθαρισμός σχαρών στην Αγία Αικατερίνη και στο Ποταμάκι, οι οποίες είχαν χρόνια να καθαριστούν, αποκατάσταση αποχετεύσεων στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, στον Άγιο Χαράλαμπο και στο Ποταμάκι, αποκατάσταση τοιχίου στο Χριστιάνα και στον Άγιο Χαράλαμπο κλπ).