AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Οκτ 2016

Υπό σύσταση Κοινωνικό Παντοπωλείο από τον δήμο Σάμου


"Πλήρη και ώριμη" πρόταση για σύσταση Κοινωνικού Παντοπωλείου, προϋπολογισμού 117.000 ευρώ, υπέβαλε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Βόρειο Αιγαίο" ο δήμος Σάμου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αφορά στη διανομή σε σταθερή και τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, cd κλπ, σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει η δομή είναι άτομα/νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από ένδεια (πχ ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα ή οικογένειες που είναι ανασφάλιστοι/ άποροι κλπ).

Για τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου ο ελάχιστος αριθμός ωφελουμένων φτάνει τις 100 οικογένειες ανά μήνα.

Για τη στελέχωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου προβλέπεται μία θέση κοινωνικού λειτουργού (ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας με άδεια άσκησης επαγγέλματος) ή μία θέση διοικητικού προσωπικού και μία θέση βοηθητικού προσωπικού.

"Η Κοινωνική Μέριμνα είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο Σάμου και για όλους τους Δήμους της χώρας. Είναι απαραίτητο να σταθούμε δίπλα στον δημότη που υποφέρει και δοκιμάζεται" αναφέρει η τοπική δημοτική Αρχή.