AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Οκτ 2016

Πρόταση για σύσταση Κέντρου Κοινότητας υπέβαλε ο δήμος Σάμου


"Κέντρο Κοινότητας", προϋπολογισμού 233.280 ευρώ, ζητά να συστήσει ο δήμος Σάμου, υποβάλλοντας σχετική πρόταση στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Βόρειο Αιγαίο".

Σύμφωνα με τον δήμο, αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η πολύτιμη εμπειρία που απέκτησε από την πιλοτική εφαρμογή, σε 13 δήμους της χώρας, του "Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος", στην οποία εντάχθηκαν 1.059 οικογένειες. Ο δήμος Σάμου αξιολογήθηκε πρώτος στην οργάνωση, επάρκεια και υλοποίηση της εφαρμογής αυτής.

Το Κέντρο Κοινότητας θα αποτελέσει τον βασικό πυρήνα διευρυμένων υπηρεσιών τύπου "one stop shop". Θα υποστηρίζει τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του δήμου και θα ενισχύει τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, όπως την καθολική εφαρμογή του προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης", το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κλπ.

Με τη λειτουργία του επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες του νησιού.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας θα είναι άτομα που ζουν εντός του δήμου, κατά προτεραιότητα όσοι ενταχθούν στο Πρόγραμμα "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης", καθώς και άτομα/οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας διαρθρώνεται γύρω από τρεις βασικούς άξονες:

-Υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη των πολιτών.

-Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές.

-Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Το Κέντρο Κοινότητας θα διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα με επιμέρους φορείς και Υπηρεσίες (ΟΤΑ, Δημόσιες Υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.