AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Φεβ 2017

Η ημερίδα με θέμα "Η Σάμος στη διαδρομή της ιστορίας"

Πηγή φωτογραφίας: Parapolitika.gr

Η 79 Α.Δ.Τ.Ε (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) διοργάνωσε τη Δευτέρα ημερίδα με θέμα "Η Σάμος στην διαδρομή της ιστορίας" στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου. 

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο συνταγματάρχης πυροβολικού, Αναστάσιος Πολύχρονος.

Στην πρώτη ενότητα, με τίτλο "Η Σάμος κατά την αρχαιότητα" η Μαρία Βιγλάκη – Σοφιανού (επίτιμη προϊσταμένη τμήματος προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων Υ.Π.ΠΟ.Α) αναφέρθηκε στην ιστορία της Σάμου, από τους προγεωμετρικούς έως και τους πρώϊμους αρχαϊκούς χρόνους μέσα από τα πρόσφατα αρχαιολογικά δρώμενα  ενώ ο  Παναγιώτης Πανταζάκος (καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), αναφέρθηκε στον Πυθαγόρα και στον Σωκράτη, στη σοφία και στη φιλοσοφία.

Στη δεύτερη ενότητα που είχε τίτλο "Η Σάμος στη μετά Χριστόν περίοδο" ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος έκανε ιστορική αναδρομή από την εποχή των Αγίων Αποστόλων μέχρι και σήμερα, ο Χρίστος Λάνδρος (φιλόλογος, αρχαιολόγος και τέως προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων Κράτους (Γ.Α.Κ.) Νομού Σάμου), αναφέρθηκε στη Σάμο του 19ου αιώνα, ενώ η Αγγέλα Χατζημιχάλη (προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Νομού Σάμου), αναφέρθηκε στη Σάμο του 20ου αιώνα και στις διαδρομές ιστορίας ενός νησιωτικού χώρου στις ανατολικές άκρες του ελληνικού κράτους.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την τρίτη ενότητα και την ομιλία του Αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού, Ηλία Αρβανίτη, σχετικά με τα συμπεράσματα από τις εργασίες που έκανε στο θέμα το προσωπικό της 79 Α.Δ.Τ.Ε. Στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου, υπήρχε έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής του Στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της 79 Α.Δ.Τ.Ε, ενώ με το τέλος της ημερίδας υπήρξε βράβευση από τον Ταξίαρχο Διοικητή της 79 Α.Δ.Τ.Ε, Δημοσθένη Βιτεντζάκη, των στελεχών που τα έργα τους ξεχώρισαν.

Δείτε στιγμιότυπα από την ημερίδα:





Πηγή κειμένου: era-aegean.gr 
Πηγή φωτογραφιών: Parapolitika.gr και era-aegean.gr (τελευταία φωτογραφία)