AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Φεβ 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών της Σάμου

Πηγή φωτογραφίας: era-aegean.gr

Μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου και του τοπικού Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών πραγματοποίησαν την Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στους προϊσταμένους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου.

Κύρια αιτήματά τους ήταν η πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και η εξομοίωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε, Τάκης Διαμαντίδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκύψει με το πάγωμα των προσλήψεων εδώ και οκτώ χρόνια αλλά και με την μαζική συνταξιοδότηση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά κενά που καλύπτονται από αναπληρωτές οι οποίοι δουλεύουν τις ίδιες ώρες αλλά αμείβονται με ελάχιστα χρήματα, κάτι που η Ε.Λ.Μ.Ε τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει και να έχουν ίσα δικαιώματα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ίδιες ώρες.

Τέλος ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε τόνισε ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί τα σχολεία θα καταρρεύσουν ενώ επισήμανε ότι από φέτος ξεκίνησε η υποβάθμισή τους με τις περικοπές διδακτικών ωρών σε βασικά μαθήματα.

Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγων Σάμου που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας.
Οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων από την πλευρά τους συμφώνησαν με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών αλλά επισήμαναν ότι η δική τους αρμοδιότητα περιορίζεται μόνο στην μεταφορά των διεκδικήσεων προς το υπουργείο χωρίς να έχουν τη δυνατότητα διορισμών.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

- Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές για όλη την περίοδο της ανεργίας.

- Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ίδια με των μονίμων.

Πηγή: era-aegean.gr