AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Φεβ 2017

Καλογήρου και Κονιόρδου συζήτησαν για τα έργα πολιτισμού στη Σάμο

 Αριστερά η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και δεξιά η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Τα μεγάλα έργα πολιτισμού στη Σάμο που εκτελεί και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Βόρειο Αιγαίο 2014-2020 ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν την Τετάρτη η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο επιστημονικός συνεργάτης της κ. Καλογήρου, Νίκος Κωστόπουλος, και ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών "Διάζωμα", Σταύρος Μπένος.

Συγκεκριμένα η εξέλιξη των έργων στη Σάμο, τα οποία έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4.079.594 ευρώ είναι η εξής:

- Προς υπογραφή η Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την διαμόρφωση και ανάδειξη περιπατητικού μονοπατιού βόρειου και νότιου στομίου του Ευπαλίνειου Ορύγματος στο Πυθαγόρειο Σάμου, ένα έργο προϋπολογισμού 35.000 €.

- Έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα έργα της κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης στον αρχαιολογικό χώρο του Ευπαλίνειου Ορύγματος στο Πυθαγόρειο Σάμου συνολικού προϋπολογισμού 950.000 €.

-«Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου», προϋπολογισμού 3.094.594 €. Το έργο, που χρηματοδοτείται από το «Ε.Π. Βόρειο Αιγαίο 2014-2020), αφορά στην επισκευή και αναβάθμιση του κτιρίου που στο παρελθόν λειτούργησε ως Καπνεργοστάσιο, σε χώρο για πολιτιστικές λειτουργίες. 

Η Περιφερειάρχης έθεσε επίσης στην υπουργό την ανάγκη υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Πολιτισμού και τόνισε τη σημασία της εκπόνησης προγράμματος δράσεων στήριξης των πολιτιστικών φορέων του Βορείου Αιγαίου.