AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Φεβ 2017

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου: "Δεν θα γίνει δεύτερο hotspot στη Σάμο"


Φωτογραφία αρχείου

"Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία δεύτερου κέντρου στη Σάμο" υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον τοπικό ΣΥ.ΡΙΖ.Α, "μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και τα σχετικά δημοσιεύματα περί δημιουργίας κλειστού κέντρου σε άλλο σημείο του νησιού, επικοινωνήσαμε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε έγκυρα και υπεύθυνα τους κατοίκους του νησιού ότι οι οικίσκοι που θα έρθουν στο νησί προορίζονται για την αντικατάσταση των σκηνών στο υπάρχον κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, αποκαθιστώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και τερματίζοντας την απαράδεκτη κατάσταση, να ξεχειμωνιάζουν άνθρωποι στο κρύο, τη λάσπη και τη βροχή.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία δείχνουν ότι από τον Οκτώβριο μετακινήθηκαν 1.478 πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα, με αποτέλεσμα ο αριθμός όσων παραμένουν στο νησί να μειωθεί από τους 2.800 στους περίπου 1.500. Τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση για σταδιακή αποσυμφόρηση του νησιού.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου επέλεξε να προσεγγίσει το προσφυγικό με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, υπερασπίζοντας τόσο τα δικαιώματα των προσφύγων, όσο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, μεταφέροντας στην κυβέρνηση το κλίμα, τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων".

"Αυτή η τακτική αποδίδει καρπούς. Είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει ενωμένοι να βαδίσουμε, απομονώνοντας όσους επενδύουν στη ρητορική του μίσους, την ξενοφοβία και την ισλαμοφοβία" καταλήγει το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου.