AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Αυγ 2017

Στη Σάμο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας


Ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας), Ιωάννης Κατσιαμάκας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου, Ιωάννη Αραμπατζή, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα επίσκεψη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου.

Κατά την επίσκεψη αυτή έγινε ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα συνδικαλιστικά ζητήματα, την οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχεδόν το σύνολο των Αξιωματικών – Ανθυπαστυνόμων που υπηρετούν στη διεύθυνση αυτή, ενώ αναφέρθηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα που την απασχολούν.

Συγκεκριμένα, τονίστηκαν τα ακόλουθα θέματα:

1) Τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά από τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και το βάρος που έχουν κληθεί να σηκώσουν οι Αξιωματικοί αλλά και το σύνολο των Αστυνομικών των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Ιδιαίτερα τονίστηκε η επικινδυνότητα της λειτουργίας Προαναχωρησιακών Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) στους χώρους που ήδη λειτουργούν Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.), γεγονός που διαπιστώθηκε και από την επιτόπου επίσκεψη στους χώρους αυτούς, αλλά και η ανάγκη ενίσχυσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας με αντίστοιχο αριθμό Αξιωματικών. 

2) Η ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ώστε ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων περιοχών, να ενισχύσει με οχήματα τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, απορροφώντας κονδύλια από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

3) Η αναστολή της λειτουργίας των κρατητηρίων του Α.Τ. Σάμου, λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς εντός αυτών. Με παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ στον κ. Επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας δρομολογήθηκε η έγκριση σχετικής δαπάνης για την ανακατασκευή τους.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, καθώς και εθιμοτυπική συνάντηση με τον σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων κ. Ευσέβιο.