AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2017

Μαζικές αφίξεις ξένων δημοσιογράφων και tour operators στη Σάμο

Κοκκάρι. Φωτογραφία: Χρήστος Βασιλιάς

Τρεις αποστολές ξένων δημοσιογράφων και εκπροσώπων tour operators θα φιλοξενήσει η Σάμος μέσα στον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, με τη συνεργασία του δήμου και του δημοτικού οργανισμού Τουρισμού, στο νησί θα βρεθούν τις προσεχείς ημέρες συνεργείο της δημοφιλέστατης ιταλικής ταξιδιωτικής εκπομπής της RAI3 "Kilimangiaro", συνεργείο διάσημης εκπομπής γαστρονομίας από τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών του τουρισμού που επέλεξε ο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας-Ιρλανδίας για την πραγματοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης σε Σάμο-Ικαρία και Λέρο.

Πιο αναλυτικά, σε συνεργασία και με το γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας, στις 26 Σεπτεμβρίου θα φτάσει στη Σάμο η δημοσιογράφος Rita Di Francesco, με συνεργείο της RAI3. Θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και στη διάρκεια των ημερών αυτών θα πραγματοποιήσει γυρίσματα σε πολλά σημεία παραθεριστικού ενδιαφέροντος (Βαθύ, Καλάμι, Κοκκάρι, Τσαμαδού, Λεμονάκια, Μανωλάτες, Καρλόβασι, Μαραθόκαμπο, Πύργο, Πυθαγόρειο και αλλού), στους αρχαιολογικούς χώρους του Ηραίου και του Ευπαλινείου Ορύγματος, καθώς επίσης και στο νησί των Φούρνων.

Η εκπομπή "Kilimangiaro" έχει 1.000.000 τηλεθεατές στην Ιταλία και το αφιέρωμα στη Σάμο, που θα προβληθεί τους προσεχείς μήνες, θα έχει διάρκεια 10-15 λεπτών.

Επίσης, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας-Ιρλανδίας και τη συνεισφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Sunvil Holidays, στο διάστημα 21 και 24-28 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθούν στη Σάμο 16 εκπρόσωποι βρετανικών ΜΜΕ και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων.

Τέλος, στις 22 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στη Σάμο ο εξαιρετικά δημοφιλής σεφ και παρουσιαστής Simon Gault και συνεργείο της εταιρείας παραγωγής "Blue Multimedia", για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ με τίτλο "How we Eat" και θέμα τη Μεσογειακή διατροφή σε σχέση με την υγεία και τη μακροζωία.

Το συνεργείο θα επισκεφτεί τοποθεσίες της Σάμου και στη συνέχεια της Ικαρίας και θα μιλήσει με ανθρώπους του τοπικού πληθυσμού κάθε ηλικίας που ακολουθούν τη Μεσογειακή διατροφή και τρόπο ζωής. Στόχο έχει, επίσης, να αναδείξει την τοπική παραγωγή προϊόντων και βοτάνων και να αναδείξει την ελληνική και ειδικά την τοπική κουζίνα, που προσφέρει τόσα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία.