AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Σεπ 2017

Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το Σάββατο 16/9 στη Σάμο


Πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Σάμου, στο Καρλόβασι και στο Πυθαγόρειο, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ:

18:30 : Αγώνες δρόμου για παιδιά στον πεζόδρομο της παραλιακής.

19.00: Επίδειξη αθλητών με τη συμβολή προπονητών της ομάδας Στίβου της «Αναγέννησης»: Προκαταρκτικές ασκήσεις για προετοιμασία αερόβιας ικανότητας (πεζοπορία, ελεύθερο τρέξιμο). Επίδειξη προγράμματος Kids Athletic (Ασκήσεις διάγνωσης αθλητικών ικανοτήτων-εύρεση ταλέντων).

19:00: «Πού πάνε τα ελαστικά όταν πεθαίνουν;». Φτιάχνουμε όμορφες κατασκευές από ελαστικά αυτοκινήτων.

19.00: Παραδοσιακές ορχήστρες και χορευτικά συγκροτήματα από Σάμο, Πέλλα και Μύκονο τραγουδούν και χορεύουν στον πεζόδρομο της παραλιακής.

Η παραλιακή θα μείνει κλειστή από τις 18.00 έως τις 21.00.

Καθ' όλη τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το ΚΤΕΟ Σάμου ΕΠΕ στους Μυτιληνιούς προσφέρει έκπτωση 50% στην κάρτα καυσαερίων για αυτοκίνητα και φορτηγά έως 3,5 τόνους.

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ:

18:00: Διανομή ερωτηματολογίων για το ποδήλατο από το ΣΕΟ Τ.Τ. Καρλοβάσου, στο πλαίσιο εκδήλωσης για το άνοιγμα της χρονιάς (Λυόμενα, πρώην Γυμνάσιο Καρλοβάσου).

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ:

19:00: Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά στην πλατεία Ειρήνης.


Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη ως προσπάθεια προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και διαμόρφωσης περιβαλλοντικού ήθους. Κάθε χρόνο βραβεύεται από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων η πόλη που θα επιδείξει μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της στις δράσεις βιώσιμων και εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς.