AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Σεπ 2017

Στη Σάμο αντιπροσωπεία γερμανικού δήμου


Τριήμερη επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία από τον δήμο Greifswald της Γερμανίας.

Την αποτελούσαν ο δήμαρχος Dr. Stefan Fassbinder, η ειδική σύβουλός του Dr. Sylvia Schonfeld και ο αναπληρωτής διευθυντής του δήμου-καθηγητής Μαθηματικών Heiko Gallert.

Στο επίκεντρο των συσκέψεών τους με τους αρμόδιους φορείς του νησιού βρέθηκαν η διοργάνωση ενός μαθηματικού διαγωνισμού μαθητών Λυκείου, οι βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του τουρισμού, οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο δήμων σε πολιτιστικό επίπεδο και ο τρόπος λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι του γερμανικού δήμου με τη χιλιόχρονη ιστορία συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις του δήμου Σάμου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Ο δήμαρχος του Greifswald ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο για τη φιλοξενία κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο project «Στα Ίχνη του Πυθαγόρα» (μαθηματικό διαγωνισμό) και τη συνεργασία μεταξύ φορέων του τουρισμού, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα τοπικά προϊόντα (κρασί, ούζο, μέλι και λάδι).

Με τη σειρά του ο Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε ότι "οι συνέργειες με τους ευρωπαϊκούς δήμους συνεχίζονται μεθοδικά και σε στέρεα βάση, με στόχο την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος των νησιών μας, την απόκτηση εμπειριών και την υιοθέτηση δοκιμασμένα καλών πρακτικών. Είναι συνέργειες από τις οποίες μόνο να ωφεληθούν μπορούν τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, οι τοπικοί φορείς και κατ’ επέκταση οι πολίτες που ζουν στα νησιά μας".