AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ένα "διαστημικό" σκάφος στο Πυθαγόρειο Σάμου!

Φωτογραφία του Στέλιου Δεμερτζή

Στο Πυθαγόρειο της Σάμου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας το "διαστημικό" υπερπολυτελές σκάφος "Adastra", το οποίο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Έχει μήκος 42,5 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα, ζυγίζει 52 τόνους και το κύτος του είναι χτισμένο από γυαλί και κέβλαρ. Η τεράστια δεξαμενή βενζίνης, συνδυαζόμενη με τη δυναμική ιστιοπλοϊκή απόδοση του σκάφους, επιτρέπει στο "Adastra" να ταξιδεύει συνεχώς για 4.000 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό, όσο δηλαδή είναι η απόσταση από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Υπερπολυτελείς χώροι, μπάνια αντίστοιχα ξενοδοχείου πέντε αστέρων, σαλόνι με πανοραμική θέα και υπαίθρια μπαρ στο κατάστρωμα είναι το αποτέλεσμα δουλειάς πέντε ετών και κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ. Στο σούπερ αυτό γιοτ μπορούν να φιλοξενηθούν εννέα επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.

Σχεδιασμένο από τον κορυφαίο στο είδος του, Τζον Σάτλγουορθ, το Adastra φέρει πολύ υψηλή τεχνολογία και σηματοδοτεί μία καινούρια εποχή στον σχεδιασμό υπερπολυτελών γιοτ. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια και δύο ακόμα για τον σχεδιασμό του.

Το "Adastra" ή αλλιώς "Στα αστέρια" είναι ένα super yacht που μοιάζει περισσότερο με διαστημόπλοιο το οποίο επιπλέει στο νερό παρά με συνηθισμένο πολυτελές γιοτ.

Η λεπτομέρεια που το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως πλοηγείται μέσω ενός iPad (!) στο οποίο είναι εγκατεστημένο ένα εξελιγμένο πρόγραμμα αυτόματης πλοήγησης το οποίο του επιτρέπει να καθοδηγεί το "Adastra" μέχρι και από απόσταση 50 μέτρων.

Τα περιοδικά πολυτελών σκαφών το χαρακτηρίζουν ως "θαλάσσιο παλάτι" και όχι άδικα, αφού είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την ανάλογη πολυτέλεια για να φιλοξενήσει τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του και τους εκλεκτούς φίλους του.

Το εντυπωσιακό σκάφος ανήκει στον Αντονι Μάρντεν, έναν 64χρονο μεγιστάνα από το Χονγκ Κονγκ και είναι "ένα από τα πιο εκπληκτικά σκάφη αναψυχής στον κόσμο" σύμφωνα με το περιοδικό "Boat International".

Ο Στέλιος Δεμερτζής, ο Μανώλης Marg και ο Πέτρος Γλεούδης απαθανάτισαν το πέρασμα του "Adastra" από το Πυθαγόρειο της Σάμου!

Φωτογραφία του Στέλιου Δεμερτζή:


Φωτογραφία του Μανώλη Marg:


Φωτογραφίες του Πέτρου Γλεούδη:


Φωτογραφίες του Πέτρου Γλεούδη








Πηγή κειμένου: CNN.gr

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του σκάφους (πηγή: ShuttleworthDesign.com)!