AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Σεπ 2017

Εκπαιδευτικά προγράμματα για εφήβους στο Art Space Pythagorion


Το Ίδρυμα Schwarz, με αφορμή τη φετινή έκθεση "Summer of Love" στο Art Space Pythagorion σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου, οργανώνει έως την Κυριακή 15 Οκτωβρίου σειρά επισκέψεων σχολείων στην έκθεση.

Λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το Art Space Pythagorion καλεί σε δημιουργικές συναντήσεις μαθητές γυμνασίου - λυκείου ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην φετινή μας έκθεση Summer of Love, σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου. 

Τα παιδιά συζητούν μαζί μας για την Αγάπη με όλες της τις σημασίες: Την Αγάπη για τον άλλον, για την κοινότητα που ζούμε, για τον τόπο μας και τους διαφορετικούς ανθρώπους του, για τη μουσική και τα βιβλία, για τα συνθήματα της αγάπης, για τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας όταν κάτι αλλάζει γύρω μας, για την συνύπαρξη και το δικαίωμα να κάνουμε την επανάστασή μας μέσα από την αγάπη. 

Θα μιλήσουμε για «τα παιδιά των λουλουδιών» του 1967, που έγιναν γνωστά ως Χίπυς και μέσα από αυτή τη χρονιά, το 1967, θα γνωρίσουν τα παιδιά γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο έτσι όπως τα περιγράφουν οι καλλιτέχνες της έκθεσης. Φωτογραφίες, βίντεο, αφίσες της εποχής, κόμικς, βιβλία και δίσκοι γίνονται επί πλέον αφορμή για συζήτηση και δημιουργία ενός προσωπικού πόστερ φτιαγμένου από τα παιδιά με το δικό τους χρονολόγιο, πραγματικό ή φανταστικό, και τη δική τους ζωγραφιά με στοιχεία της έκθεσης. Το πόστερ θα είναι το αποτύπωμά τους για την εποχή μέσα στην οποία μεγαλώνουν, μαθαίνουν, αναρωτιούνται.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν και πάλι 2 κύκλοι διαλέξεων για τους εκπαιδευτικούς με τη Κατερίνα Ζαχαροπούλου με θέμα "Το καλοκαίρι της Αγάπης" σαν παράδειγμα διαλόγου για κοινωνική εγρήγορση και ευαισθητοποίηση των νέων σε ζητήματα της εποχής μας. 

Η πολιτική, ο τόπος, ο έρωτας, οι απρόσμενες συμβιώσεις, η έννοια των συνθημάτων, η διαφύλαξη των αρχείων κάθε εποχής και οι τρόποι με τους οποίους οι σύγχρονοι καλλιτέχνες μιλούν για όλα αυτά θα αποτελέσουν τον κορμό των σεμιναρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου: Πέλλα Παππά, τηλ. 2273021338 και Σοφία Λασκαρίδου, τηλ. 2273021353 αντίστοιχα.