AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Οκτ 2017

Ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου στις 2-3/10 στη Σάμο


Ντοκιμαντέρ του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου "Aegean Docs" θα προβληθούν στις 2 και 3 Οκτωβρίου στην Αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Οι προβολές αρχίζουν στις 20:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα προβληθούν τα ακόλουθα ντοκιμαντέρ:

1. Οι στρίγγλες. Διάρκεια 85 ' 

Μια ορχήστρα αποτελείται από μία κιθάρα, ένα μπάσο, ένα πιάνο και τύμπανα. Α! Και μια φωνή. Σωστά; Λάθος! Μια ορχήστρα μπορεί να αποτελείται από πέντε φωνές που κάνουν τα πάντα. Πέντε γυναίκες. Πέντε ζωές. Που αγωνίζονται να επιβιώσουν στο δύσκολο καλλιτεχνικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μια μουσική εναλλακτική. Mια μουσική με γυναικεία ταυτότητα. Προσπαθούν να κρατηθούν ενωμένες. Θα τα καταφέρουν;

2. Merry me in Delhi. Διάρκεια 16' 

Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με την παράδοση των προκαθορισμένων από νεαρή ηλικία γάμων στην πόλη του Δελχί της Ινδίας. Η ιστορία ξεδιπλώνεται ακολουθώντας την τελετουργία αυτής της κοινής πρακτικής, μέσα από την εμπειρία του 27χρονης Varsha. Στο ταξίδι αυτό το κοινό μπορεί να μυηθεί στην ατμόσφαιρα ενός από τα πιο μαγευτικά γαμήλια έθιμα του κόσμου, εξερευνώντας τη σημασία και τη διαδικασία αυτής της μεγάλης ημέρας.

To "Merry me in Delhi" συναντά τη Varsha και τους φίλους της που μοιράζονται τις προσωπικές τους απόψεις σε αυτή την κοινή πρακτική, ενώ συνοδεύονται από εικονογραφήσεις που αναπαριστούν τις ατελείωτες και γοητευτικές παραδόσεις των γάμων της Ινδίας. 

3. Fragile World. Διάρκεια 28΄ 

Η ταινία απεικονίζει δύο διαφορετικούς κόσμους – ανθρωπογενείς και φυσικούς – αντίθετους τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε μορφή. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της εσθονικής φύσης είναι τα τοπία της. Οι τυρ\φώνες λειτουργούν ως ένα είδος φίλτρου απορροφώντας τα καυσαέρια και καθαρίζοντας τον αέρα για να αναπνέουν οι άνθρωποι. Οι βάλτοι είναι επίσης καλοί στην προστασία των υπόγειων υδάτων. Τα προϊόντα της εξέλιξης, τα ακανόνιστα φυσικά τοπία μαζί με τους κατοίκους τους βρίσκονται σε αντίθεση με την ανθρωπογενή κανονικότητα, απόλυτα ίσια πεδία εξόρυξης.

4. Μνήμες. Διάρκεια 40 ΄

Η απώλεια της ιστορικής μνήμης σημαίνει απώλεια της ικανότητας να κατανοήσουμε το παρόν και να προβλέψουμε το μέλλον. Ανέκδοτα πλάνα από εύφλεκτο αρνητικό 35mm των πρωτοπόρων κινηματογραφιστών της εποχής 1936-1952: Δικτατορία Μεταξά, Αλβανικό έπος, Γερμανική Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση, Βρετανική απόβαση, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, έκτακτα στρατοδικεία, Μακρόνησος. «Από την Ελλάδα ολάκερη που έχει γίνει μια ψυχή και ένα στόμα, ανεβαίνει στο γαλάζιο αιθέρα το δοξολόγημα της λευτεριάς. Της μόνης αξίας του ανθρώπου».