AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Δεκ 2017

Και ο Δήμος Σάμου στο συλλαλητήριο για το προσφυγικό στις 5/12 στην Αθήνα

Φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη από το SamosNews-World.blogspot.gr

Οι Δήμοι Σάμου, Λέσβου και Χίου συμμετέχουν την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 στην κινητοποίηση για το μεταναστευτικό / προσφυγικό ζήτημα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Σάμου, στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για την πρωτοβουλία αυτή. Τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του σαμιακού λαού, και εξέθεσε τη σημασία τέτοιων κινητοποιήσεων για την αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Οι δήμαρχοι Σάμου, Λέσβου και Χίου, που βρίσκονται σε στενή συνεργασία και συνεννόηση για ενέργειες σε ζητήματα μείζονος σημασίας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως το μεταναστευτικό, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν και πάλι την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, ώστε να επιτευχθεί μία άμεση αντίδραση από την κυβέρνηση πάνω στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα. 

Ο κ. Αγγελόπουλος βρίσκεται σε επαφή με τους συλλόγους Σαμίων στην Αθήνα, οι οποίοι θα στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση αυτή και καλεί τον σαμιακό λαό, όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους κοινωνικούς εταίρους και όλους τους φορείς της Σάμου να παρευρεθούν, προκειμένου να στηρίξουν αυτή τη διαμαρτυρία για την καθυστέρηση επίλυσης στο επιτακτικό πρόβλημα του μεταναστευτικού / προσφυγικού και της ασφυξίας που αυτό δημιουργεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις αναπτυξιακές προοπτικές τους.