AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Δεκ 2017

Έκτακτες κινητοποιήσεις από το ΕΚΣ στις 5/12 σε Βαθύ και Καρλόβασι

 
Σε έκτακτες συγκεντρώσεις στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου σε Βαθύ (γρ. ΕΚΣ) και Καρλόβασι (γρ. σωματείων) προχωρά το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ).
 
Ειδικότερα, με σύνθημα "Κάτω τα χέρια από την απεργία", το ΕΚΣ υποστηρίζει ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστός υπηρέτης του ΣΕΒ και της πλουτοκρατίας, κατέθεσε στη Βουλή και σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογία για το συνδικαλιστικό κίνημα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία.
 
Ένα δικαίωμα που η εργατική τάξη το κατάκτησε με αμέτρητους αγώνες και θυσίες, με ποτάμια από το ίδιο της το αίμα. Ένα δικαίωμα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε ν’ αγγίξει...

 
Αυτό που επιδιώκει να κάνει με την ξαφνική τροπολογία είναι να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μην μπορεί ν’ αντιδράσει και να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Το ότι απέσυρε την τροπολογία, κάτω από τις αντιδράσεις των συνδικάτων, δεν σημαίνει ότι δεν θα την επαναφέρει. Έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του και το δείχνει η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική του.
 
Του λέμε ότι τα σχέδιά του αυτά δεν θα περάσουν. Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.
 
Δίνουμε σήμερα δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις σε Βαθύ και Καρλόβασι και δεν χάνουμε ούτε μέρα για την προετοιμασία και επιτυχία της πανεργατικής-πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, με απεργιακές συγκεντρώσεις στη Σάμο (10.00 στο Εργατικό Κέντρο) και στην Ικαρία στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Ευδήλου.
 
Απεργούμε για να δοθεί μαχητική και αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού. Να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-Ε.Ε. με τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν να υλοποιήσουν πριν και μετά την 3η αξιολόγηση. Να μη τολμήσουν να ψηφίσουν τον νόμο-έκτρωμα για την κήρυξη απεργιών" καταλήγει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.