AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Δεκ 2017

Νέος πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός για την ανακύκλωση από τον Δήμο Σάμου


Στον νέο πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 15109 του Δήμου Σάμου θα πρέπει να καλούν στο εξής οι φορείς του νησιού που έχουν συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων για ανακύκλωση.

Εκεί θα ενημερώνουν για τις ποσότητες προς απόρριψη αλλά και το είδος των απορριμμάτων που προορίζονται για ανακύκλωση.

Ο Δήμος Σάμου αναλυτικά έχει υπογράψει συμβάσεις που αφορούν την ανακύκλωση ειδών συσκευασίας (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό) αλλά και ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών και λαμπτήρων. 

Ο δήμος, συγκεντρώνοντας τα σχετικά αιτήματα, θα προβεί στη συλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων έπειτα από σχετική συνεννόηση. Η ως άνω διαδικασία επιτόπιας συλλογής από φορείς και επιχειρήσεις αφορά μόνο το χρονικό διάστημα έως την τοποθέτηση των μπλε κάδων μετά την οποία η απόρριψη θα γίνεται σε αυτούς. 

Ειδικότερα για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι διευθυντές των σχολείων παρακαλούνται έως τις 22 Δεκεμβρίου να κοινοποιήσουν στον δήμο συγκεντρωτική κατάσταση των προς συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προς απόσυρση, αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες σχετικές εσωτερικές διαδικασίες (πρωτόκολλα καταστροφής κτλ). 

Στην κατάσταση θα πρέπει να καταγράφονται οι ποσότητες των ηλεκτρικών συσκευών αναλυτικά ανά σχολική μονάδα καθώς και του χαρτιού (βιβλία, φωτοτυπικό χαρτί κ.α) προκειμένου να σχεδιαστεί από πλευράς του Δήμου η συλλογή και μεταφορά τους. 

"Η ανταπόκρισή σας στην ως άνω διαδικασία θα βοηθήσει σημαντικά το έργο της ανακύκλωσης αλλά και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων", αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Σάμου. 

Φωτογραφία του δημαρχείου Σάμου από τον Μανώλη Marg