AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Δεκ 2017

Η ενημερωτική εκδήλωση για εθελοντές δότες μυελού των οστών στη Σάμο

Πηγή φωτογραφίας: ert.gr

Την εκδήλωση με τίτλο "Σώσε μια ζωή. Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών" συνδιοργάνωσε το Σάββατο στην πόλη της Σάμου η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, μαζί με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και τον Σύλλογο "Όραμα Ελπίδας". Ανάλογη ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Καρλόβασι.

Στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ήταν η ενημέρωση και η εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων.

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σάμου, Βάσω Ευστρατίου, που παρουσίασε τους ομιλητές μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου. 

Μίλησαν επίσης, κατά σειρά, ο Στέλιος Γραφάκος, παιδίατρος-αιματολόγος-ογκολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" και επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" και Ιωάννα Βαρελά, βιολόγος, υπεύθυνη για το αρχείο των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, συνεργάτις του συλλόγου "Όραμα Ελπίδας".

Δύο Σαμιώτισσες που υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση περιέγραψαν στιγμές από την εμπειρία τους με την νόσο και την θεραπεία της. Πρόκειται για την Νίκη Μακρή, φιλόλογο, 22 χρόνια μετά την μεταμόσχευση και την Μαρία Ρήγα 3 χρόνια μετά.

Μετά το τέλος και την επίδοση αναμνηστικών στους δύο προσκεκλημένους από τον αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Γραφάκος απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε υλικό με διάφορες περιπτώσεις - κυρίως - παιδιών που θεραπεύτηκαν, όπως και ένα βίντεο με την πρώτη εθελόντρια μυελού των οστών στην Ελλάδα.

Πηγή: ert.gr

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση που ανάρτησε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος στη σελίδα του στο facebook:






Η εκδήλωση στο Καρλόβασι

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών στο φοιτητικό στέκι του Καρλοβάσου "Αλγόριθμος".

Η Ιωάννα Βαρελά, εκπρόσωπος του συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" εξήγησε στους φοιτητές όλες τις διαδικασίες λήψης δείγματος καθώς και τον τρόπο συλλογής του δείγματος σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος συμβατός δότης.

Μέσω βίντεο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συμβατούς δότες που έδωσαν ζωή σε συνανθρώπους τους. Στη συνέχεια αρκετοί φοιτητές έδωσαν δείγματα και εγγράφηκαν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Δείτε φωτογραφίες του Φώτη Ζανέτη από την εκδήλωση στο Καρλόβασι:




Πηγή: SamosNews-World.blogspot.gr