AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Ιαν 2018

Στην Αθήνα σε πρόγραμμα της Βουλής από 22-24/2 το Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου


Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα "Φιλοξενία" του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, μετά από σχετικό αίτημα του τοπικού περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, Αριστείδη Καλάργαλη. Τη Σάμο θα εκπροσωπήσει η Γ΄ Τάξη του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου από 22-24 Φεβρουαρίου.
 
Στο εν λόγω πρόγραμμα φιλοξενίας συμμετέχουν όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα οποία λειτουργεί μόνο ένα Γυμνάσιο (Άγιος Ευστράτιος, Οινούσσες, Ψαρά και Φούρνοι) μαζί με τους μαθητές των Λυκειακών τάξεων και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, όπως και μέχρι 47 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου από το πιο απομακρυσμένο Γυμνάσιο των άλλων νησιών (Σάμος, Ικαρία, Λέσβος, Λήμνος, Χίος) με τρεις συνοδούς εκπαιδευτικούς.
 
Συνολικά 10 Γυμνάσια θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "Φιλοξενία", το οποίο θα υλοποιηθεί από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαΐου. Η φιλοξενία των μαθητών θα ξεκινά, ανάλογα με τα συγκοινωνιακά δεδομένα, Πέμπτη και θα ολοκληρώνεται το Σάββατο.
 
Μέσω του προγράμματος, οι μαθητές των Γυμνασίων θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη Βουλή των Ελλήνων, το κτήριο, τη λειτουργία και το έργο της, να δουν και τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε αυτό. Επίσης, θα επισκεφθούν πολιτιστικούς και ιστορικούς τόπους της πρωτεύουσας (Πλανητάριο, Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, Εθνικός Κήπος, Ζάππειο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μουσείο Ακρόπολης, Πλάκα), ενώ θα παρακολουθήσουν και θεατρική παράσταση.
 
Το Ίδρυμα της Βουλής αναλαμβάνει πλήρως την οργάνωση της φιλοξενίας και καλύπτει όλα τα έξοδά της (μετακινήσεις, ξενοδοχείο, σίτιση, πολιτιστικές εκδηλώσεις).