AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Ιαν 2018

ΒΙΝΤΕΟ: "Δεν είναι τρομερή η καταστροφή στη Σάμο από το προσφυγικό"

 
"Δεν υπάρχει καμία τρομερή επιρροή στην κοινωνική ζωή στο Βαθύ της Σάμου από την παρουσία μεταναστών. Δεν είναι τρομερή η καταστροφή" δήλωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
 
Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, "η κατάσταση μέσα στα κέντρα υποδοχής και τεκμηρίωσης ξέφυγε ένα διάστημα, είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Αλλά προσπαθούμε βήμα το βήμα να διορθώσουμε, κι εγώ θα ήθελα να υπάρξει ένα θαύμα και να σταματήσουν οι ροές".
 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στην Ελλάδα θα μείνουν 30.000 μετανάστες και ο αριθμός αυτός, αν δεν υπάρξουν ροές, θα είναι εύκολα διαχειρίσιμος. Όπως είπε ο κ. Μπαλάφας, πό τις 15 Αυγούστου και μετά ξέφυγε η κατάσταση, τώρα το μαζεύουμε".
 
Δείτε αναλυτικά τι είπε ο κ. Μπαλάφας στην εκπομπή "Οι αταίριαστοι" στον ΣΚΑΪ.


 
Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 12.000 μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε δομές που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 5.000, τόνισε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλόγήρου, μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η κατάσταση είναι δύσκολη "παντού" στο βόρειο Αιγαίο, επισήμανε η ίδια, κάνοντας λόγο για συνθήκες που "δεν ανταποκρίνονται στις αξίες μας".

Η υπερ-συγκέντρωση των προσφύγων και μεταναστών είναι αιτία κόπωσης των τοπικών κοινωνιών, αλλά και οικονομικών επιβαρύνσεων, εξήγησε η κ. Καλογήρου, ζητώντας την αποσυμφόρηση των νησιών και την παράλληλη ενίσχυση των δομών εξέτασης και απονομής ασύλου, ώστε να μη συσσωρεύονται χιλιάδες αιτήσεις που διεκπεραιώνονται σε πολλούς μήνες αντί για λίγες εβδομάδες, όπως θα έπρεπε.

Όπως τόνισε, οι ροές δεν έχουν σταματήσει παρά την επιδείνωση του καιρού, αντιθέτως μέσα σε λίγες μόνο μέρες από τις αρχές του έτους, περίπου 500 επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες έχουν καταφτάσει στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

ΣΚΑΪ, protothema.gr